Bakanlıktan 27 eser çevirisine destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2006 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlığının Türk kültür, sanat ve edebiyatıyla ilgili eserlerin Türkçe dışındaki dillerde de yayımlanmasına destek amacıyla geliştirdiği TEDA Projesi kapsamında, 2006 yılı 2. döneminde desteklenecek eserler belirlendi.

TEDA Danışma ve Değerlendirme Kurulu, 2006 yılı 2. toplantısı sonucunda 27 eser çevirisinin desteklenmesine karar verdi.

Türkçe'nin yazılı dil birikimini dünyaya tanıtmayı hedefleyen yayıncılık projesi TEDA, 2005 yılında uygulamaya konulmuştu. Uygulamadan, Türk edebiyatı örneklerinin çevirilerini ülkelerinde yayınlamak amacıyla başvuruda bulunan ve şartları uygun görülen yayıncı kuruluşlar yararlanabiliyor.

TEDA Danışma ve Değerlendirme Kurulu, 2006 yılının ikinci yarısına ilişkin 10 Ekimde yaptığı toplantıda destek kapsamında çevirisi yapılacak eserleri belirledi.

Almanya, Bulgaristan, Rusya, Fransa, Ukrayna, Tayvan, Yunanistan, İran, İtalya, Güney Kore, Macaristan ve Polonya'dan çeşitli yayınevleri başvurularında belirttikleri eserleri TEDA Projesi kapsamında, kendi dillerinde yayınlayacaklar.

Destek kapsamında Nobel ödülü kazanan yazar Orhan Pamuk'un "Kar" kitabı Ukrayna ve Polonya'da, "Kara Kitap" ise Güney Kore'de okurlarla buluşacak.

Ayrıca Atilla İlhan'ın "Gazi Paşa", Perihan Mağden'in "İki Genç Kızın Romanı" ile Zülfü Livaneli'nin "Mutluluk" eserlerinin çevirileri de TEDA Projesi ile desteklenecek.

2006 yılının ikinci dönemi için çevirileri desteklenecek diğer eserler ve yazarları ise şöyle:

Gülsüm Cengiz "Kuşlar Kralı Kim Olacak", Nur İçözü "Bugün Ne Cadılık Yaptım", Nuran Turan "Nur Ana", Oya Baydar "Hiçbir Yere Dönüş", Ayfer Tunç "Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek", Sait Faik Abasıyanık "Lüzumsuz Adam" ve "Alemdağ'da Var Bir Yılan", Sabahattin Ali "Kürk Mantolu Madonna", Şefik Can "Fundamentals Of Rumi's Thought", Mevlana Celalettin Rumi "Mevlana Celalettin Rumi Şiirler", Nalan Barbarosoğlu, Ayfer Tunç, Müge İplikçi, Hatice Meryem, Sema Kaygusuz, Şebnem İşigüzel "Çağdaş Türk Kadın Öyküleri", Saba Altınsay "Kritimu Girit'im Benim", Melih Cevdet Anday "Rahatı Kaçan Ağaç ve Ölümsüzlük Ardında Gılgamış", Oktay Rıfat "Oktay Rıfat Bütün Şiirleri 1-2-3", Karacaoğlan "Karacaoğlan Bütün Şiirleri", Ayla Kutlu "Sende Gitme Triyandafilis", Cemil Kavukçu "Gamba", Cem Mumcu "Makber", Reha Çamuroğlu "Son Yeniçeri", Nuran Turan "Kapadokya'nın Sırları" ve "Nasrettin Hoca ve Serdar".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber