Erzurum Valiliği'nden 'sahte müftü' açıklaması

Erzurum Valiliği, sosyal medyada yer alan bir videoda, kendisini Erzurum Müftüsü olarak tanıtarak çirkin suçlamalar yapan şahsın, halihazırda veya geçmişte görev yapan il müftüleriyle hiçbir ilgisinin olmadığını bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2015 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzurum Valiliği'nden 'sahte müftü' açıklaması

Sosyal medyada hükümet ve cumhurbaşkanı aleyhine konuşan cübbe giymiş bir adamın, halkın önünde bir din adamına yakışmayan ve halkı kin ve nefrete hatta galeyana getirecek açıklamalar yaparak kendisinin Erzurum İl Müftüsü olduğu iddia ederek paylaşımlar yapmasıyla ilgili Erzurum Valiliği'nce açıklama yapıldı. Açıklamada, "Son günlerde bir takım sosyal paylaşım sitelerinde, Erzurum İl Müftülüğünün ve İl Müftüsünün ismi kullanılarak bir video yayınlanmaktadır. "AKP'ye İsyan Eden Erzurum İl Müftüsü İstifa Etti" başlığı ile paylaşımda bulunulan videoda, sarıklı ve cübbeli bir şahsın yüksek sesle çirkin suçlamalar yaparak elinde bulunan metni etrafında toplanan kalabalığa okuduğu görülmektedir.

Nerede ve kim tarafından çekildiği bilinmeyen bu görüntülerdeki şahsın, Erzurum İl Müftülüğüyle herhangi bir bağlantısı yoktur. Ayrıca geçmişte ve halihazırda Erzurum İl Müftüsü olarak ta görev yapmamıştır.

27.08.2013 tarihinde İlimize İl Müftüsü olarak atanmış bulunan Hasan Çınar'ın 2015 yılı Şubat ayında genel seçimlerde Kars ilinden AK Parti milletvekili aday adaylığı için istifa etmiş olması sebebiyle, bu tarihten itibaren Erzurum İl Müftülüğüne Müftü Yardımcısı Celal Büyük vekaleten bakmakta olup, halen görevinin başındadır. Konu ile ilgili gerekli yasal süreç başlatılmıştır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber