'Baykal'a kaset komplosuna bir de bu gözle bakın'

Turgay Güler, CHP'nin gayri milli politikalarda ısrar ederek, bunu artık kendi tabanı gözünde normalleştirdiğini ve bunun çok tehlikeli bir şey olduğunu söyledi. Güler, Deniz Baykal'ın kaset komplosuyla gitmesini, Kılıçdaroğlu'nun partinin başına gelmesini Ortadoğu'daki gelişmelere paralel olarak analiz etti, bugünkü CHP'ye dair çok çarpıcı bir sonuca ulaştı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 06 Ocak 2016 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Baykal'a kaset komplosuna bir de bu gözle bakın'

Turgay Güler, CHP'nin içinde bulunduğu durumla ilgili önemli bir tespitte bulundu.

Kendi halkını katletmeye başlayan Beşşar Esad'a Türkiye'nin tepki gösterdiği andan itibaren CHP'lilerin direkt olarak Esad tarafında saf tuttuğunu hatırlatan Turgay Güler, o tarihten itibaren Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'li vekillerin gayri milli tutumlarının tesadüfi olmadığını ifade etti.

"Türkiye ile İran savaşa girse İran'ın safında olurum" diyen Eren Erdem'in milletvekili yapılmasının, (2) CHP'li vekillerin Esad'ı ziyaret ederek Türkiye'ye karşı fotoğraf vermelerinin ve (3) yine CHP'li vekil Eren Erdem'in Rus televizyonunda Türkiye'ye attığı iftiraların bu çerçevede değerlendirilebileceğini söyleyen Turgay Güler, seçmenin tüm bunlara tepkisiz kalmasının altını çizerek "bu çok tehlikeli bir şey" dedi.

CHP, ORTADOĞU'DAKİ MEZHEP ÇATIŞMASI HAZIRLIKLARININ TÜRKİYE AYAĞI GÖRÜNTÜSÜ VERİYOR

Öte yandan; Deniz Baykal'ın kaset komplosuyla devrilip, Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin başına getirildiği sürece işaret eden Güler, bu durumun Ortadoğu'daki mezhepçi uygulamaların ağırlık kazanmasıyla ve mezhep çatışmalarının önünü açılmasıyla birlikte değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Turgay Güler, CHP'nin "alevi partisi" şeklinde anılmaya başlamasının da, Ortadoğu'daki konjonktürün Türkiye ayağı şeklinde yorumlanabileceğini vurgulayarak, "CHP'nin toplumsal çatışma gücü olmasa da, bunu deneme imkanı var" dedi.

Turgay Güler şunları söyledi:

Hatırlayın, Esad öldürürken, Esad katliam yaparken Suriye'de, hiç beklenmedik bir şey oldu. CHP gitti Esad'a sahip çıktı. Türkiye'de bazı yapılar Esad'a sahip çıktı.

Sonra bir anda İran'cı oluverdiler. Sonra Eren Erdem diye birisi çıktı. 'Türkiye ile İran karşı karşıya gelirse benim safım İran'ın safı olur' dedi.

BU ÇOK TEHLİKELİ BİR ŞEY! TABANIN GÖZÜNDE BUNLARI NORMALLEŞTİRDİLER

Ve normalleştirdiler. Bakın bu çok tehlikeli bir şey. Şu anda CHP özellikle kendi tabanında bir şeyi normalleştirdi. Bir mezhebi taasupla siyaset yapıyorlar. Bunu ben söylemiyorum. CHP'nin kerli ferli adamlarının isimlerini veririm isteyen. "CHP alevi partisi haline geldi diyen CHP'de üst düzey insanlar var ve ciddi bir rahatsızlık var.

CHP'Yİ BİR TAASSUP PARTİSİ HALİNE GETİRDİLER

Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'a kaset komplosu, yerine Kılıçdaroğlu'nun gelmesi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun alttan alta partiyi mezhep taassuplu bir partiye dönüştürmesi, (alevi kardeşlerimiz başımızın tacıdır, kastım başka bir şey), CHP'nin bir taassup partisi haline getirilmesinden bahsediyorum.

Yarın İran'ın safında yer alacak, dün safında yer aldığı gibi, daha önce İsrail'in safında yer aldığı gibi, daha önce Putin'in safında yer aldığı gibi...

Bakın bu söylediklerimin her bir karesini şöyle asın, fotoğrafın üzerine yazılacak cümle bellidir. Ben söylemeyeyim.

CHP TABANINDA ARTIK BUNUN BİR KARŞILIĞI YOK

CHP tabanında bunun bir karşılığı yok artık. Eski CHP yok. Partiyi dönüştürdüler. Eğer bir karşılığı olsaydı, o kadar seçim yenilen Kılıçdaroğlu'nun, bunun hesabını vermesi gerekirdi. Veriyor mu? Vermiyor. Yenilmenin bir faturası yok. Onun maksadı, rolü başka bir şey.

DENİZ BAYKAL'IN KASET OPERASYONUNA BİR DE BU GÖZLE BAKIN

Kılıçdaroğlu geldikten sonra bölgedeki gelişmelere dönün bakın. Suriye'deki gelişmeler, İran'ın önünün açılması vs.. Bölgede, bir alevi-sünni çatışması çıkarılmak istendiğini biz yıllardır konuşuyoruz, bunun bir de Türkiye ayağı olmayacak mı? İşte dönün, Deniz Baykal'ın kaset operasyonuna bir de bu gözle bakın.

CHP'NİN GİTTİĞİ YOL YOL DEĞİL, KEMAL BEY NE DEDİĞİNİ BİLMİYOR

Dolayısıyla CHP'nin gittiği yol yol değil, izlediği politika politika değil. Sezgin Tanrıkulu çıkıyor, bölgede terörle mücadeleye karşı çıkan açıklamalar yapıyor. Ve buna Kemal Kılıçdaroğlu sesini çıkarmıyor. Eren Erdem'in açıklamalarına sesini çıkarmıyor, alkışlıyor. Hendek kazanlara "arkadaş" diyor. Kemal Bey ne dediğini bilmiyor. Dolayısıyla CHP'nin normalleşmesi lazım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber