2016 büyüme yılı kabul edilmeli

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Onursal Başkanı Rona Yırcalı, bütün zorluklara rağmen 2016'ya iyi bir adımla girileceğine inandığını belirterek, "Bekleme yılı olan 2015'in ardından özellikle ekonomide önemli adımların atılacağı bir yıl bekliyoruz

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 06 Ocak 2016 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2016 büyüme yılı kabul edilmeli

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu üyesi de olan Yırcalı, 2015'in hem Türkiye hem de dünya adına sosyal ve ekonomik açıdan zor bir yıl olduğunu söyledi. Türkiye'nin geçen yıl hiçbir ekonominin kolay kaldıramayacağı 2 seçim geçirdiğini ifade eden Yırcalı, "Yeni bir hükümet kuruldu, tek başına 4 yıllık bir hükümetin kurulması bakımından oldukça şanslıyız. İki seçim arasında hazirandan kasıma kadar bir boşluk oluştu. Şimdi ise 2016'ya daha iyi bir şekilde giriyoruz" dedi.

HÜKÜMET PROGRAMI DESTEKLENMELİ

Hükümetin ekonomik konulara ciddi yaklaştığını gördüklerini ve bundan mutlu olduklarını belirten Yırcalı, şöyle devam etti: "Hepimizin bildiği önemli bir program açıkladılar. Bu program iyi bir program ve desteklenmesi gerekir. Sadece ekonomik meselelere değil siyasal, sosyal meseleleri de ele alan bir program. Belirli bir takvime bağlanan 3 ay, 6 ay, 1 senelik oldukça realist programlar. Bu şartlar altında ben 2016'yı bir büyüme yılı olarak kabul etmemiz gerektiğini düşünüyorum. 4 sene istikrarlı bir şekilde ülkeyi idare edebilecek bir hükümetimiz var. Ekonominin bu hükümet döneminde gerekli yerini alacağını düşünüyorum. Nitekim seçim öncesi değindiği konulara eğilmekte. Bin 300 lira asgari ücretin 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacağını anlıyoruz."

Turizmciler için tedbir alınıyor

Türkiye'yi bir marka haline getirmenin ana hedef olduğuna dikkat çeken Yırcalı, "Sayın Başbakan ile yaptığımız toplantılarda bazı tedbirlerin alınmaya başladığını söyledi. Turizm kuruluşlarına, charter uçak seferlerine destekler verileceği söyleniyor. Turizm mevsimi martta başlıyor, dolayısıyla bir an önce devreye girmesi lazım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber