Şırnak ve Cizrede 18 terörist öldürüldü 24 terörist yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı devam eden operasyonlarda, Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak Cizre ilçesinde 18 teröristin daha öldürüldüğünü açıkladı. Silopi'de de dün etek giyerek halkın arasına karışıp kaçmaya çalışan 58 teröristin ardından, bugünde 24 teröristin daha yakalandığını açıklandı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 09 Ocak 2016 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak ve Cizrede 18 terörist öldürüldü 24 terörist yakalandı

Genelkurmay Başkanlığının yaptığı açıklamaya göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 16 terörist daha öldürüldü. Sur'da öldürülen terörist sayısı 70, Cizre'de ise 237'ye yükseldi. İki ilçede öldürülen terörist sayısı 307 oldu.

24 terörist yakalandı

Silopi'de de güvenlik güçlerince teşkil edilen kontrol noktalarında, vatandaşların arasına karışarak kaçmaya çalışan 24 terörist daha yakalandı. İlçedeki operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 119 oldu. Dün de Silopi'de etek giyerek halkın arasına karışıp kaçmaya çalışan 58 terörist yakalanmıştı.

Barikatlar kaldırılıyor

Sur'da bir barikat kaldırıldı, bir el yapımı patlayıcı imha edildi, Cizre'de ise, 10 barikat kaldırıldı, altı el yapımı patlayıcı imha edildi.

Cephanelik bulundu

Silopi'de 45 el yapımı patlayıcı imha edildi, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 30 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, üç av tüfeği, 17 av tüfeği fişeği, bir pompalı tüfek, bir tabanca, bir tabanca şarjörü, 46 tabanca fişeği, bir gaz maskesi, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan pil ve düzenek parçaları ele geçirildi.

82 terörist kaçarken yakalandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber