Cuma namazı için mesai düzenlemesi olumlu karşılandı

Başbakanlık tarafından hazırlanan cuma namazı mesai düzenlemesini içeren genelge, işçi ve memur sendikalarınca olumlu karşılandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2016 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cuma namazı için mesai düzenlemesi olumlu karşılandı

Başbakanlık tarafından hazırlanan cuma namazı mesai düzenlemesini içeren genelge, işçi ve memur sendikalarının yetkililerince memnuniyetle karşılandı.

Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cuma saati uygulamasının iş barışına katkı sağlayacağını ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Cuma günleri öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde düzenlemesi"ne ilişkin açıklamasını yerinde ve olumlu bulduklarını anlatan Keskin, şöyle konuştu: :

"Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülke olarak böyle bir düzenlemeden dolayı bir emek örgütü olarak emekçi üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz. Cuma namazı vaktinin çalışanların mesaisine göre ileriye alınması çok tasvip edilir bir durum değildi. Bu uygulamanın ortadan kaldırılması ve namaz vakitlerine bizim uymamız gerekiyordu. Önemli bir toplumsal ibadet olan cuma namazının tam vaktinde ve huzur içerisinde eda edilmesi için bu düzenlemeyi önemli ve yerinde buluyoruz. Çalışanların sadece ekonomik ve sosyal hakları yanında inanç ve moral değerlerine uygun düzenlemeler yapılması, aynı zamanda iş barışı, verimlilik ve birlikte yaşama kültürüne de katkı yapacağına inanıyoruz."

- "Cuma günleri Müslümanların bayram günü"

Diyanet-Sen Eskişehir Şube Başkanı İlhan Köroğlu ise cuma günlerinin Müslümanların bayram günü olduğunu söyledi.

Yıllardır cuma namazlarının Türkiye'de yaşayan Müslümanlar tarafından gönül rahatlığıyla eda edilemediğini belirten Köroğlu, "Uygulanacak cuma namazı düzenlemesi çalışanlarımıza büyük bir rahatlık getirecektir" dedi.

Köroğlu, vatandaşların daha önce cuma namazlarını adeta diken üstünde kıldıklarını vurgulayarak, "İnsanlarımız stres içerisinde mesailerine yetişebilmek için zamanla yarışıyorlardı. Bu verilen cuma namazı izni çalışanlarımızdan çok din görevlilerini memnun etmiştir. Çünkü onları mesaiye yetiştirebilmek için hutbeyi kısaltarak, namazı da mümkün olduğunda hızlandırarak kardeşlerimize yardımcı olmaya çalıştık" diye konuştu.

Köroğlu ayrıca aynı hakkın işçi-memur ayrımı gözetmeksizin, kamu ve özel ayrımı yapılmadan bütün çalışanlara verilmesinin isabetli olacağı kanaatinde bulunduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber