Terör örgütü tükendi: Halk ihbar ediyor

Teröristlerin Cizre ve Silopi'deki içler acısı hali telsiz konuşmalarına yansıdı: Kar suları tünelleri bastı, erzak bitti, etraf kuşatıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Ocak 2016 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör örgütü tükendi: Halk ihbar ediyor

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hız kesmeden sürüyor. Operasyonların kış koşullarına rağmen kararlılıkla sürmesi teröristlerin sıkışmasına neden oldu. Dün Silopi'de 24 militan "sivil" olarak kaçmak isterken yakalandı. Cizre'de ise 10 barikat kaldırıldı, 6 el yapımı bomba imha edildi. Cizre, Silopi ve Sur'da teröristler arasında kestirmelere takılan telsiz konuşmalarında ise Silopi'deki teröristlerin durumu Dargeçit'teki gibi kötü. Kestirmelere göre Silopi'deki teröristlerden 4-5 gündür haber alınamıyor. Sıkışan militanların bölgeden kaçma girişimleri ise çok daha riskli hale geldi. Telsiz konuşmalarından hazırlanmış diğer bazı notlarsa şöyle;

'DESTEK ALAMIYORUZ'

Silopi başka olmak üzere teröristlerin dışarıdan destek alamadıkları telsiz kayıtlarındaki görüşmelere yansıdı.

Cizre'deki operasyonlarda ise militanların moralleri oldukça bozuk. Zira kış koşulları, mahalle arası geçişler için kazılan tünelleri suyla doldurdu.

Telsiz görüşmelerinde, teröristlerin bu şartlar altında dahi çatışabileceklerini ancak fiziksel olarak "direnişin mümkün olamayacağı" yönünde konuşmaları kayıtlara takıldı.

Yine kestirmelerde Sur'daki devam eden operasyonlarda teröristlerin yiyecek erzaklarının kalmadığını raporladığı belirlendi.

HALK İHBAR EDİYOR

Telsiz konuşmalarına yansıya bir başka çarpıcı detay ise teröristlere karşı bölge halkının tavrı. Aynı kayıtlara göre evlerini karargaha çeviren teröristleri, ilk olarak sivil vatandaşlar güvenlik güçlerine bildiriyor. Halkın tamamen askerin yanında yer aldığı ve halkın ihbarlarından dolayı yerlerinde barınamaz duruma gelen teröristleri, bu nedenle bölge halkını da hedef seçtiği kayıtlara girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber