Temizlik harekatı

Şırnak'taki PKK operasyonunda güvenlik güçlerinin teröristlerin evlerinde bulduğu patlayıcıların Silopi Belediyesi'ne ait poşetler içinde saklanması dikkat çekti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Ocak 2016 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Temizlik harekatı

Silopi'de terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan "Şehit Polis Muhammet Onur Operasyonu" devam ediyor. Operasyonda, teröristlerin sözde "karargah" gibi kullandığı mahallelerde 126 terörist öldürüldü. Teröristlerce kullanılan evlere giren güvenlik güçleri, arama tarama faaliyetleri sırasında çok sayıda silah, mühimmat, amonyum nitrat ile güçlendirilmiş tuzaklı el yapımı patlayıcılar ve çuvallar içinde tonlarca amonyum nitrat ele geçirdi. Ele geçirilen patlayıcılar ile mühimmatın bir kısmının Silopi Belediyesi'nden alınan poşetler içinde saklanması dikkati çekti.

BARİKATLARI POLİS KALDIRIYOR

Cizre'de de güvenlik güçlerince rögarda bulunup imha edilen bir patlayıcının, Cizre Belediyesinin logosu bulunan bir poşete sarılı olduğu görüldü. İlçenin tamamı PKK mensuplarından temizlenirken, ilçeye verdikleri tahribat da gideriliyor. Teröristlerin "karargah" gibi kullandığı Şehit Harun Boy Mahallesi'nde Hazreti Bilal Camii'nin yolundaki hendekleri, polisler iş makinesiyle kapatıyor.

PATLAYICILAR İMHA EDİLİYOR

Hendek kapatan polislerden M.B, barikat ve hendeklerle kapatılan yolları belediye ekiplerinin açmadığını, vatandaşların teröristler tarafından daha fazla mağdur olmaması için polislerin bu işi yaptığını söyledi. Öte yandan, cadde ve sokaklarda yerleştirilen patlayıcıları imha etmek için de güvenlik güçleri büyük çaba sarf ediyor.

Silopi hatırası

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silopi'de güvenlik güçleri, vatandaşların sorunlarını dinliyor. Çocukları ihmal etmeyen güvenlik güçleri, çikolata dağıttıkları çocuklarla bol bol fotoğraf çektiriyor. Güvenlik güçleri çocuklarla futbol da oynadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber