SPK faşizmine isyan

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 22 Ekim 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SPK'nın haksız kararlarına büyük tepki yağdı. ?SPK faşizmi' olarak adlandırılan keyfi uygulamalarla birçok firmaya ceza yağdıran Kurum'un aldığı kararların arkasında ise Cansızlar'ın imzasının bulunduğu belirtildi

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) keyfi uygulamalarına tepki yağıyor. Kurum'un aldığı kararlar ve kestiği haksız cezalar birçok kesimi isyan noktasına getirdi. Özellikle gücü yettiği kişi ve kurumlara karşı ağır yaptırım kararı alan SPK'nın gücü yetmediği kurumları ise görmezden gelmesi dikkat çekiyor. Bu durumu ?SPK faşizmi' olarak adlandıran piyasa çevreleri, firmalara adeta terör estiren Kurum'un gelen tepkilere karşın yanlış uygulamalarını ısrarla sürdürmesine ise anlam veremiyor. Küçük yatırımcıyı ezen ve ceza keserken keyfi hareket eden SPK'nın aldığı haksız kararların arkasında Kurum'un Başkanı Doğan Cansızlar'ın büyük rolü olduğu belirtiliyor.

SUÇ DOSYASI KABARIK

2000 yılının Kasım ayında göreve gelen ve 20 Kasım 2006'da görev süresi dolacak olan Doğan Cansızlar'ın görevde bulunduğu 6 yıl içinde ise vukuat dosyası oldukça kabarık. Cansızlar, başkanlık yaptığı dönemde sık sık SPK üyeleri ile yaptığı kavgalarla gündeme geldi. Koltuğunu korumak için uzun süredir göz yumduğu İMKB'deki savurganlığa karşı son aylarda denetim başlatması dikkat çekti. Özel Kalem Müdüresi Sevinç Öztürk'ü SPK'nın parası ile 5 yıldızlı otellerde konaklatarak yüksek lisans yaptıran ve bu uygulaması Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından tespit edilen Cansızlar'ın ayrıca İMKB'nin kendisine tahsis ettiği 2 adet Audi A8 lüks makam araçlarından birini eşinin hizmetine sunduğu da iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber