Milli Eğitim af çıkarmazsa okulu bırakacaklar

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Ekim 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OKS'de iyi puanlar alarak kazandıkları Anadolu liselerinin hazırlık bölümünü geçemeyen öğrenciler, yeni öğretim yasasının kurbanı oldu.

Yeni düzenlemede hazırlık sınıfını kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı, bunun yerine liseleri 4 yıla çıkardı. Böyle olunca kazandıkları okulun hazırlık sınıfını geçemeyen öğrenciler, bu yıl tekrar hazırlık okumak zorunda kaldı. Kaldırılan hazırlık sınıfı müfredatının yeni 4 yıllık lise müfredatıyla aynı olmadığını söyleyen öğrenciler, bu durumda hem sene kaybedeceklerini hem de gelecek yıl hangi bölümde okuyacaklarını bilmediklerini belirtiyor. Böyle kararsız bir şekilde okumanın zor olduğunu ifade eden öğrencilerden bazıları, okulu bırakmayı dahi düşünüyor.

Hazırlık sınıflarının kaldırılması ile okullarında kendilerine sınıf açılmayan toplam 27 öğrenci, Maltepe Kadir Has Anadolu Lisesi'ne toplanarak hademe odasından bozma bir sınıfta eğitim görüyor. Diğer lise öğrencilerinden farklı bir eğitim gördüklerini belirten hazırlık sınıfı kurbanı öğrenciler, bakanlıktan öğrenci affı beklediklerini dile getiriyor. Burak Bora Anadolu Lisesi hazırlık sınıfını geçemeyen Melis Anık, geçen yıl hazırlıkta 8 zayıfı olan öğrencilerin aftan yararlanarak sınıf geçtiklerini, aynı şekilde kendilerine de af getirilmesini istiyor. Nisan Elçiçek'in velisi Serhat Elçiçek ise çocuklarının mağdur olduğunu söyleyerek, bu durumun değiştirilmesini talep ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber