Başkentteki evsizlere sıcak yuva imkanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, evsizleri dondurucu soğuklarda, barınma evinde misafir ediyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2016 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkentteki evsizlere sıcak yuva imkanı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2008'de faaliyete geçen barınma evinde, evsizlerin kaydı yapıldıktan sonra, sıcak yemek, giysi, kalacak yer gibi temel ihtiyaçları karşılanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Giysi Merkezinden giysi sağlanan evsizlere sıcak banyo imkanı sunuluyor. Soğuk kış aylarında sokaktan kurtulan evsizler, dinlenme odasında televizyon izliyor, ayrılan odada kendini evinde hissediyor.

Vatandaşlar sokakta yaşayan kişiler için "Evsiz Vatandaşlar 153" ihbar hattını arayarak bilgi verebiliyor. Verilen bilgiyle evsizler, yetkili ekiplerce barınma evine getiriliyor.

Ayrıca barınma evi, kendi imkanlarıyla gelen vatandaşları da kabul ediyor. Bağımlılar ile psikolojik rahatsızlığı olanlar ise yetkili birimlere yönlendiriliyor.

Açıklamada, barınma evinden faydalananların ifadelerine de yer verildi. Evi olmayan Ö.U. (46), uzun yıllar sokakta yaşadığını belirterek, "Özellikle kışın burada kalıyoruz. Sıcacık bir yerde yatıyoruz. Banyo sıkıntımız yok. 24 saat sıcak suyumuz var. Kıyafet yardımı veriyorlar. En ufak bir sıkıntımız, sorunumuz olduğunda yetkililere bildiriyoruz. Burada çalışan herkes bizi dinliyor, birebir ilgileniyor" ifadelerini kullandı.

Ailevi nedenlerden dolayı İstanbul'dan Ankara'ya geldiğini ve sokakta yaşadığını anlatan Y.Ç. (58) ise özlemini çektiği sıcak çayın dahi kendisi için çok güzel bir imkan olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber