Ekonomi Bakanı Elitaş Almanya'da

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Almanya'nın Türkiye'nin en önemli ticari partneri olduğunu vurgulayarak, "Son 13 yılda Almanya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi yaklaşık üç kat artmış, 2014 yılında 28 milyar Avro'yu geçmiştir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2016 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ekonomi Bakanı Elitaş Almanya'da

Elitaş, Almanya temaslarının ikinci gününde Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (NRW) Enerji ve Ekonomi Bakanı Garrelt Duin ile Düsseldorf'ta bir araya geldi.

Görüşme öncesi açıklama yapan Bakan Elitaş, bu görüşmenin her iki ülke adına faydalı olacağını düşündüğünü, Almanya'nın en büyük eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya'nın (NRW) aynı zamanda Almanya'nın en büyük ekonomisi olduğunu, Türkiye ile Almanya arasındaki ticarette de ilk sırada yer aldığını kaydetti.

Almanya'da yaşayan yaklaşık üç milyon gurbetçinin iki ülke arasındaki dostluk bağlarının güçlenmesine katkı sunduğunu ifade eden Elitaş, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin de her geçen gün arttığını belirtti. Elitaş, "Son 13 yılda Almanya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi yaklaşık üç kat artmış, 2014 yılında 28 milyar avroyu geçmiştir. Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Almanya ile yaptığımız ticarette birinci sırada. 3 milyar avrodan fazla ihracat, 4,5 milyar avrodan fazla da ithalat yapıyoruz" dedi.

Almanya'daki Türk girişimcilerin her iki ülke açısından önemine de değinen Bakan Elitaş şunları kaydetti: "Almanya'da 100 bin civarında girişimcinin Almanya'da faaliyette bulunduğunu biliyoruz. 500 binin üzerinde kişiye istihdam sağlıyorlar ve 50 milyar avronun üzerinde de ciroları mevcut. Dün akşam Almanya'da yatırım yapmış, ticaretle uğraşan birkaç girişimciyle beraber olduk. Onlar hem Türkiye ile Almanya arasındaki mal ticaretine katkı sağlıyorlar hem de iki ülke arasındaki dostluk köprüsünü oluşturuyorlar. Bu faaliyetlerini burada kendilerinden dinledik. Hem eyalet hem de merkezi hükümetten memnuniyetlerini ifade ettiler. Bu da bizi ziyadesiyle memnun etti."

NRW Eyaleti Enerji ve Ekonomi Bakanı Duin ise Bakan Elitaş'a ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirterek, eyaletlerinde bulunan 4 Türk Başkonsolosluğu ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu, Türkiye ile olan ticari ilişkileri daha ileri boyutlara taşımak istediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber