PKK adına haraç toplayan 5 kişiye hapis cezası

VAN'nın Saray İlçesi Kapıköy Sınır Kapısı'ndan geçiş yapan araç sahipleriyle bazı vatandaşlardan terör örgütü PKK adına sözde 'vergilendirme' adı altında haraç topladıkları ve örgüte eleman kazandırdıkları gerekçesiyle yargılanan 5 sanık, örgüt üyeliği suçundan 13'er yıl 6'şar ay hapis cezasına mahkum oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Ocak 2016 15:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
PKK adına haraç toplayan 5 kişiye hapis cezası

Van'da 31 Ağustos 2013'te, terör örgütü adına haraç topladıkları ve örgüte eleman kazandırdıkları gerekçesiyle M.E.D., F.K., F.Ş., H.Ş., M.D. hakkında açılan davada karar çıktı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, atılı suça ilişkin mevcut delil durumu, telefon görüşmesi kayıtları ve terör örgütü tarafından düzenlendiği belirlenen makbuzların üzerinde bulunduğu sanıklara, 'terör örgütüne üye olmak' suçundan 13'er yıl 6'şar ay hapis cezası verdi.

Kararda, sanıklardan M.E.D.'nin terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda faaliyet gösteren teröristlerle birlikte hareket ettiği vurgulandı. Sanığın, Kapıköy Sınır Kapısından giriş-çıkış yapan şoförler ve bazı vatandaşlardan haraç topladığı, terör örgütünün dağ kadrosuna eleman aktarma eylemlerini gerçekleştirdiğinin, telefon kayıtlarında ortaya çıktığı belirtildi.

Sanıklardan F.K'nin ise Özalp ilçesinde, terör örgütü adına gönderilen ve altında 'doktor' yazan mektubu bir kişiye vererek, 30 bin lira sözde 'vergilendirme' adı altında haraç istediği belirtildi.

ESNAFA KEPENK KAPATTIRDILAR

Sanık F.Ş.,'nin de terör örgütüne milislik yaptığı, ilçedeki esnafa kepenk kapattırdığı ve örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırdığı belirlenen kararda, "Sanık, örgütün dağ kadrosuna katılan L.Ş.,'nin annesiyle yaptığı görüşmede, 'Biraz sabret. Eğer kız bir şerefsizin eline düşseydi daha mı iyi olurdu. O zaman ne yapacaktınız. Allah'u Teala'nın takdiridir, onların da nasibi orasıymış, pişman olmazsınız, başınız dik olacaktır' şeklinde ifadeler kullanmıştır. Sanık bu söylemlerle L.Ş'nin örgüte götürülmesiyle ilgisinin olmadığı konusunda aileyi ikna etmeye çalışmıştır" denildi.

Orhan AŞAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber