2. sahte kaymakam olayı...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2006 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"İLÇEYE YENİ ATANDIM" DİYEN SAHTE KAYMAKAM DOLANDIRIP KAÇTI

Balıkesir'in Sındgırgı İlçesi'nde, esnafı dolandıran sahte kaymakam kayıplara karıştı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, kimliği belirlenemeyen bir kişi, bayramın ilk günü gittiği Sındırgı'da, kendisini Öz Sındırgı Seyahat firmasının sorumlu müdürü M.D.'ye, ilçeye yeni atanan kaymakam olarak tanıttı. Adının Mustafa olduğunu söyleyen sahte kaymakam, seyahat firmasında bir süre oturup dinlendi. Sahte kaymakam, yazıhane müdürüne bekar olduğunu, ilçeye bağlı Taşköy'den kız isteyeceklerini, bu işler için memleketine bir otobüs kiralamak zorunda olduğunu söyledi. Pazarlık yapıp fiyatta anlaştıktan sonra planını uygulayan sahte kaymakam, Sındırgı'da geçici olarak bir doktorun evinde kaldığını, kaymakamlık lojmanının rutubetli olduğu için tadilata aldırdığını anlattı. Bu arada, İlçe Emniyet Amiri, Garnizon Komutanını ve Ziraat Bankası müdürünü sözde telefonla arayıp görüşme yaptı.

Sahte kaymakam, yeni kiraladığı ev için Balıkesir'den mobilya sipariş ettiğini, hemen para ödemesi gerektiğini, bunun için firma yetkilisinden kendisine yardımcı olmasını da rica etti. M.D. gerekli olan bin 100 YTL. parayı verdiği sözde kaymakam ile balık lokantasında yemek yedi. Bayramın ikinci günü tekrar görüşmek üzere ilçeden ayrılan sahte kaymakamdan bir daha haber alınamadı.

M.D., Eskişehir'den Sındırgı'ya atandığını söyleyen sahte kaymakamın bir dolandırıcı olduğunu geç farkedince soluğu poliste aldı.Bayramda ikili ilişki kurduğu esnafı dolandıran sahte kaymakam polis tarafından her yerde aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber