Dondurucu soğuklar için ısıtmalı koltuk

DONDURUCU soğukların etkili olduğu Erzurum'da elektrik teknisyeni Ebubekir Taşbaşı, geliştirdiği sistemle ev ve iş yerlerindeki koltuklara ısıtma sistemi kurdu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Ocak 2016 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dondurucu soğuklar için ısıtmalı koltuk

Erzurum'da yaptığı değişik çalışmalarla 'Dadaş mucit' olarak tanınan Ebubekir Taşbaşı, sıcak bir kış geçirmeleri için ev ve işyerlerindeki koltukları ısıtma sistemi kurdu. Elektrik teknisyeni Ebubekir Taşbaşı, ısıtmalı battaniye sisteminde olduğu gibi yaptığı uyarlamanın özellikle yaşlılar tarafından tercih edildiğini bildirdi. İşyerinde üşümemek, hem de bel fıtığı olduğu için böyle bir sistem geliştirdiğini anlatan Ebubekir Taşbaşı, şunları söyledi:

"Bel fıtığından ameliyat oldum. Sırtımı sıcak tutmam gerekiyordu. Aklıma böyle bir icat geldi. Koltuğa döşemiş olduğum sistem ile ısı ayarını da kendime göre yapabiliyorum. 30 dereceye kadar ısı veriyor. Tabii bunu yaparken elektrik giderini de göz önünde tuttum. Bu sistem sayesinde doğalgazı tasarrruflu yakanlar evlerinde üşemeyecek. Aynı sistem, halı altlarına da döşenebiliyor. Bu sayede evler alttan ısıtma olduğu için daha sıcak oluyor. Elektrik faturasına yansıyan aylık ücreti sadece on lira. Dizayn ücreti de bir koltuk için 75 lira. Çok fazla sipariş aldım. Özellikle TIR şoförleri mutfak tüpü ile ısınmaya çalıştıklarından dolayı artık benim yaptığım sistemden istiyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber