İETT şoförleri ağır çalışma koşulları altında bunalıyor.

Haber Giriş : 25 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İNSEV'in gerçekleştirdiği bir araştırma, İETT şoförlerinin, ağır çalışma koşulları altında bunaldığı gerçeğini ortaya çıkardı. Aşırı stresli olan şoförlerin, öfkelerini kontrol edemedikleri kaydedildi

İstanbul'da her gün yaklaşık 1.5 milyon yolcuyla muhatap olan İETT şoförlerinin, çalışma koşullarından dolayı psikolojilerinin olumsuz etkilendiği, öfkelerini kontrol edemedikleri ve önemli bir bölümünün her gün yolcularla tartıştığı belirlendi.

Belediye-İş Sendikası İstanbul İETT Taşıt Şubesi ve İETT Çalışanları Derneği'nin işbirliğinde İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı (İNSEV) tarafından yapılan araştırma kapsamında, toplam 758 şoförle görüşüldü. İETT sürücülerinin çalışma koşullarına ilişkin gerçekleştirilen araştırmada, şoförlerin yüzde 85'inin dinlenmek ve yemek için kendilerine yeterince zaman ayıramadıkları ortaya çıktı.

YÜZDE 10'U SÜREKLİ ÖFKELİ
Araştırmaya katılan şoförlerin yarısı dinlenmek ve yemek için hiç zaman ayıramadığını, yüzde 35'i ise biraz zaman ayırabildiğini ifade etti. Şoförlerin yüzde 73.9'u gece uykularını tam alamadıklarını, yüzde 69'u da 'gündüz uyumaya eğilimli

olduklarını' kaydetti. Şoförlerin yüzde 8'inin psikiyatrik tedavi gördüğü, yüzde 24'ünün de psikolojik yardıma ihtiyaç duymalarına karşın tedavi için başvurmayarak kendi yöntemleriyle sorunlarıyla başetmeye çalıştıkları saptanan araştırmada, katılımcılardan sadece yüzde 6'sı öfkesini kontrol edebildiğini, yüzde 10'u ise 'sürekli öfkeli olduğunu' bildirdi. Bu arada İETT, söz konusu araştırma sonuçlarının gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber