FETÖ CHP'ye vekil sipariş etmiş

Paralel yapının CHP'yi nasıl dizayn ettiği kanıtlandı. Gülen'in adamı Hazim Sesli'nin, CHP'nin vekil listesine müdahale ederek istediği ismi aday yaptırdığı ortaya çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Ocak 2016 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ CHP'ye vekil sipariş etmiş

HABER MERKEZİ

Uşak'taki paralel operasyonunun detayları ortaya çıktı. FETÖ'nün önemli isimlerinden olan Hazim Sesli'nin ilişkileri deşifre edildi. 9 kişinin tutuklu bulunduğu operasyonlarda ele geçirilen veriler ise paralel örgütün ekonomi, siyaset ve finans üzerinde nasıl etkili olduğunu gözler önüne serdi. Gülen'den emir aldığı belirtilen tutuklu Hazim Sesli'nin, CHP'nin milletvekili adaylarının kim olacağına kadar karıştığı belirlendi.

Gülen'in ılımlı maskesi kötülüğünü perdeliyor

ABD'YE PARA TRANSFERİ YAPMIŞ

CHP'ye 2007 yılında bir mektup gönderen Sesli, 2003'teki seçimlerde milletvekili olan Osman Coşkunoğlu'nun 2007 seçimlerinde tekrar aday gösterilmesini istemiş. Çoşkunoğlu, Hazim Sesli'nin isteği üzerine aday gösterilmiş. Sesli'nin sahibi olduğu birçok firmanın, ABD'deki Pionner Academy of Secıence ve Milkwey Education Center İnc. isimli örgüte bağlı paravan şirketlere para aktardığı da tespit edildi.

Hizmet insanıymış!

Yapılan operasyonlarda Fetullah Gülen'in Hazim Sesli ile birlikte bir çok sohbette birlikte olduğu ortaya çıktı. Gülen'in 2006 yılında "Samimi dost, vefalı arkadaş, hizmet insanı," dediği Hazim Sesli'ye bütün müşküllerinin "bi inayetullah hal olması dua ve niyazı ile" notu verdiği ve Sesli'nin bu notla bir çok konuda örgüt içinde söz sahibi olduğu kaydedildi.

Çeşme bahane himmet şahane!

Soruşturma kapsamında kurban paraları dışında Afrika Ülkelerine çeşme yaptırma bahanesi ile de himmet topladıkları ortaya çıktı. Çeşme için kişi başı 10 bin lira himmet toplatıldığı ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber