Basımın tatlı belası Kemal Unakıtan

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Ekim 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevlüt Akgün, AKP Karaman Milletvekili. En önemli özelliği de 'iktidar partisine mensubum' demeden hem memleketi Karaman'ın hem de genel ülke sorunlarını ya yazılı soru önergesiyle ya da mektupla Başbakan dahil herkese aktarması. Akgün, özellikle 'mektup yolunu' tercih ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bakanlara bugüne kadar 300'e yakın mektup yazan Akgün 'şeker kaçakçılığından', 'asgari ücret üzerindeki vergi indirimine' kadar birçok konuda halkın sorunlarını dile getirdi. Son olarak, Mersin'e bağlı Mut İlçesi'nin Karaman'a bağlanması talebiyle Mersinli milletvekillerinin şimşeklerini üzerine çeken Akgün 'Dik duruşum Karamanlı olmamdan kaynaklanıyor. Karamanoğulları Osmanlılar'a yıllarca kök söktürmüştür. Haksızlıklara karşı hep mücadele etmiştir' dedi.

Memleketi Karaman'a özel aracı yerine 20 YTL vererek otobüsle gidip gelen Akgün'ü, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde (AŞTİ) yakaladık. 3 no'lu koltuktan bilet alan Akgün 'böylesi daha tasarruflu. Hem Konya yolu çok düz olduğu için özel aracımla giderken uykum geliyor' dedi.

SEN BİZİ ÇOK YORUYORSUN

Akgün, Bakanlar ve bürokratlar bana 'Bizi çok yoruyorsun. Sana cevap vereceğiz diye işimizi yapamıyoruz' diye sitemde bulunuyorlar. Akgün, Kemal Unakıtan ile ilgili olarak da Başımın tatlı belası, Maliye Bakanımız. En çok mektubu Maliye Bakanımıza yazdım. Vergi yükünden tutun da yatırımlar için para kısıtlamalarına her konuda kendisine mektup yazdım. Yine Tarım Bakanımız ile Milli Eğitim Bakanımız da benim başımın tatlı belaları. Özellikle Milli Eğitim Bakanımız 'yeter artık Mevlüt, Karaman'a üniversite kurma talebini aldım. Beni ne olur bir gün olsun aramasan çok sevineceğim' diyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber