Çelik: Bu halk, Cumhuriyet'in altını oymaya çalışanları oyar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2006 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, zaman zaman birilerinin ortaya çıkarak, Cumhuriyet'in elden gittiğini, Cumhuriyet'in altının oyulduğunu söylediğini belirterek, "Bu halk, bu millet, Cumhuriyet'in altını oymaya çalışanları oyar, kesinlikle buna müsaade etmez" dedi.

Çelik, Cumhuriyet'in kuruluşunun 83. yıl dönümü dolayısıyla MEB Şura Salonu'nda öğretmenler ve Bakanlık bürokratlarının katıldığı, "Cumhuriyetimiz ve Kazanımları" başlıklı bir konferans verdi.

Cumhuriyet'in kuruluşuna kadar gelinen noktayı ve yönetim biçimlerini anlatan Çelik, Cumhuriyet ile demokrasinin aynı anlama gelmediğini ifade etti.

Anayasa'da Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olduğunun vurgulandığını söyleyen Çelik, Atatürk'ün özleminin de "tam demokrasi" olduğunu belirtti. Bir şeyin isminin ne olduğundan çok, uygulamanın önem taşıdığını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

"Bu ülkede düşüncelerinden, farklı siyasi görüşlerinden, ideolojik fikirlerinden dolayı insanımızı itmemeliyiz, onları yok saymamalıyız. Sünni vatandaşım da devletine sonuna kadar bağlı olmalı, Alevi vatandaşım da. Doğulusu da, Batılısı da, Güneylisi de, Kuzeylisi de mutlu olmalı."

Cumhuriyet'in tüm kesimler tarafından benimsendiğini ifade eden Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zaman zaman birileri çıkıyor ortaya diyor ki 'Cumhuriyet elden gidiyor, Cumhuriyet'in altı oyuluyor.' Bu halk, bu millet, Cumhuriyetin altını oymaya çalışanları oyar. Kesinlikle buna müsaade etmez."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber