Hıncal Uluç, Mehmet Atalay'ın görevden alınacağını öne sürdü

Haber Giriş : 25 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hıncal Uluç yine çarpıcı iddialarda bulundu. Uluç, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay`ın da görevden alınacağını öne sürdü. Uluç, Ankara`daki gazetecileri yerden yere vururken bomba gibi iddialar ortaya attı.

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç son günlerde cadı kazanı gibi kaynayan ve sürpriz gelişmelerin yaşandığı Futbol Federasyonu Başkanlığı ile ilgili bomba etkisi yaratacak iddialar ortaya attı.

İşte Uluç`un mithiş iddiaları...

``Gençlik ve Spor genel Müdürü Mehmet Atalay`ın koltuğu sallantıda.. İstifa edebilir, ya da görevden alınabilir. Ya Ankara`da doğru dürüst spor muhabiri yok. Ya da seslerini, haberlerini sayfalara ulaştıramıyorlar.. Yahu, atandığı günden beri Haluk Ulusoy`un özel kalem müdürü gibi dolanan, onun gönüllü avukatlığına soyunan, bu yüzden hazırlanan yasa taslaklarına dahi müdahale eden Atalay, nasıl oldu da aniden Ulusoy`la bu kadar ters, hem de bu kadar sert ters düştü, bir kişi merak etmedi mi, başkentte.. Merak edip araştırmadı mı?...

Gazetecilik ölmüş ağlayanı yok.. Haluk Ulusoy`un allem kallem, Recep Tayyip Erdoğan`ın desteğini aldıktan sonra yeniden aday olacağını açıkladığını sağır sultan duydu, öğrendi.

Bu destekte pazarlık, Şenol Güneş`in de göreve devamı idi.. Karadenizli başbakan, yerel seçimler öncesi, seçim bölgesinde karmaşa istemiyordu.. İstemiyordu da, Ulusoy nasıl öyle bir yıldırım hareketi ile Güneş`i, hem de aşağılayarak görevden aldı? Başbakandan icazet almasa bunu yapabilir miydi? Peki Ulusoy bu izni almıştı da, Mehmet Atalay`ın haberi nasıl olmamıştı. Ulusoy Güneş`i görevden alacağını medyaya sızdırınca Mehmet Atalay belki de hala eski anlaşmayı geçerli sanıp, durup dururken gürlemişti.. Ulusoy hakkında mafya ilişkileri ve şike organizasyonları dahil çok sert iddialar televizyon ekranlarında ortaya atılır ve cevap verilemezken ``Gık`` demeyen Genel Müdür, nasıl olmuş da üstüne hiç vazife olmayan bir teknik konuda Ulusoy`a saldırmıştı? Olup bitenden haberi mi yoktu, tuzağa mı düşmüştü?.. Saf, saftirik miydi, yoksa kendisinin başka planları mı vardı, bilmiyorum.. Ama merak ediyorum.. Ankara büroları kış uykusunda olduğu için de öğrenemiyorum.. Gazetecilik unutulmuş. Göz önünde olup bitenlerin derinlerini araştırma merakı bile kalmamış. Mehmet Atalay`ın sert açıklamasının üzerinden 48 saat geçmeden Ulusoy Genel Müdür`ün ağzının payını verdi ve Güneş`i kovup ``Hodri Meydan`` dedi. Atalay sus pus.. Seçime iki gün kala bir şeyler beklemeyin.. Ama 28 Mart`tan sonra, Spor Teşkilatı çok kaynayacak bir kazan olacak. Muhtemelen de Genel Müdür`ün kellesi gidecek. Buna da ne Erdoğan, ne de Spor Bakanı M. Ali Şahin üzülmeyecekler. Çünkü o koltuğu dolduramayan bir atama yaptıklarını geçen günlerde anladılar.``

Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber