Selam Tevhid'de reddi hakim oyunu

Selam Tevhid kumpası davasında firari sanıklar Fetullah Gülen ve Emre Uslu ile eski emniyet müdürleri Yurt Atayün ile Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 55'i tutuklu 122 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Şubat 2016 06:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Selam Tevhid'de reddi hakim oyunu

2010'da sözde "Kudüs Ordusu Terör Örgütü" adı altında başlatılan soruşturmada ilgisiz kişilerin paralel çete üyeleri tarafından terörle ilişkilendirilmesi kumpasında dün yargılamalar başladı. Kamuoyunda Selam Tevhid kumpası olarak bilinen ve firari sanıklar Fetullah Gülen, Emre Uslu ile eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Ömer Köse ve muvazzaf subayların da aralarında bulunduğu 55'i tutuklu 122 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması olaylı bitti.

10 BİN 529 SAYFALIK İDDİANAME

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 52 tutuklu sanık, başka suçtan tutuklu Kazım Aksoy, Ertan Erçıktı, 6 tutuksuz sanık ile 42 müşteki ve tarafların avukatları katıldı. Fetullah Gülen ve Paralel sanıkların avukatları 25 Aralık ve Tahşiye kumpası davalarındaki duruşmayı aksatma taktiğini Selam Tevhid kumpası davasında da uyguladı. Firari sanık Fetullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, mahkeme heyetinin Gülen'in yokluğunda tutuklanma kararı verdiği ve 10 bin 549 sayfalık iddianameyi kabul ettiği için mahkeme heyetini reddettiklerini söyledi. Diğer sanık avukatları da hakimlerin tarafsız olmadığını iddia etti. Tutuklu sanıklardan Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin avukatlarından Mehmet Sami Selçuk söz aldığı sırada araya giren müşteki avukat Faik Işık, sanık avukatlarına reddi hakim ve usül hakkında taleplerini dile getirirken esasa girmeleri nedeniyle tepki gösterdi.

"BU ÇETENİN MÜŞTEKİSİYİM"

"Ben bu çetenin müştekisiyim" diye bağıran Işık'a, tutuklu sanıklar ve avukatları "Kim çeteymiş" diye karşılık verdi. Işık da "Bunlar FETÖ'cü" ifadesini kullandı. Sanık avukatları Işık'ın dışarı çıkarılmasını talep etti. Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar da müşteki Işık'ın dışarı çıkmasını istedi. Işık ise elindeki cübbeyi giyerek "Ben avukatım" dedi. Diğer avukatlar da Işık'a "Provokatörlük yapıyorsun" diye seslendi. Tartışmanın uzaması ve tarafların birbirlerinin üzerine yürümesi üzerine jandarma görevlileri araya girerek önlem aldı. Tartışmalar nedeniyle duruşmaya, bugün devam edilmek üzere, ara verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan'ın hazırladığı 10 bin 549 sayfalık iddianamede 122 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber