Korsan yakalatan memur zengin olacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 30 Ekim 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giderek artan korsan kitap ve CD'lere savaş açan hükümet, korsanı yakalatan memura ödül verilmesini öngören bir yasa tasarısı hazırladı. Yeni tasarı ile korsan yayınlar memuru zengin edecek.

Hükümet tarafından önümüzdeki dönemde gündeme getirilecek kanun tasarısı ile bundan böyle korsan yayın yakalatma işine katılan memurlara ikramiye verilecek. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören tasarıya göre, yasaya aykırı olarak çoğaltılan nüsha ve yayınların yakalanması halinde, suça konu olan materyalleri yakalama işlemine fiilen katılan, önleme, izleme ve soruşturmakla görevli olan denetim komisyonu başkan ve üyelerinden kamu görevlisi olanlara ikramiye ödenecek. Bir denetim faaliyeti çerçevesinde yapılan el koymalar neticesinde denetim komisyonu başkan ve üyelerine verilebilecek ikramiyenin toplam tutarı, elli bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemeyecek. İkramiye tutarı, yakalatma işine katkıda bulunanlara eşit olarak paylaştırılacak.

İKRAMİYEYE VERGİ YOK

İkramiyenin yüzde ellisi, korsan ürünler sahipsiz yakalanmışsa mahkemesince verilecek olan müsadere kararını, sahipli yakalanmış ise kamu davası açılmasını, kalan yüzde ellisi ise müsadereye veya mahkûmiyete ilişkin hükmün kesinleşmesini takip eden bir ay içinde Bakanlık bütçesinden ödenecek. Yakalatma ikramiyelerinden herhangi bir vergi ve kesinti yapılamayacak. Kanunen satış yapılması yasaklanmış olan yerlerde satılan yasal nüshalara el konulması durumunda ise ikramiye söz konusu olmayacak.

SAHTE BANKNOTLAR KODLARIYLA İZLENİYOR

Adalet Bakanlığı piyasadaki sahte paralara karşı, "Sahte Banknot İzleme Sistemi" oluşturdu. Merkez Bankası, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'yla ortaklaşa bir sistem oluşturan Bakanlık, Cumhuriyet savcılarına bir yazı göndererek sahte banknotları tespit eder etmez birer kod numarası vermelerini istedi. Böylece havuz oluşturularak sahte paraların takip edilmesi sağlanacak. Öte yandan, Türkiye'de bu yılın ilk altı ayında tam 56 bin 516 sahte banknot yakalandığı açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber