Avukat olamayana şoför olma imkânı!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Ekim 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı'nın taşra kadrolarına atanacak 20 şoförü belirlemek için verdiği ilanda, merkezi sınavda 70 alan hukuk fakültesi veya adalet meslek yüksekokulu mezunlarına sözlü sınava katılabilmeleri için öncelik tanınacağı vurgulandı.

Bakanlık, taşra teşkilatlarında görev yapacak 20 şoförü belirleyebilmek için sınav yapılacağını ilan etti. İlanda, 2004 ve 2006 Kamu Personeli Seçme Sınavları'na katılan ve en az 70 puan alanların Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu'nca yapılacak merkezi sınava katılabilecekleri belirtildi.

Sınava girecek adaylarda aranan özel şartlar ise ilanda şöyle sıralandı: "İlköğretim mezunu olmak, B sınıfı ehliyete sahip olmak, arşiv araştırması sonucu olumlu olmak, 35 yaşını bitirmemiş olmak"

Öncelik tanınacak

İlanda, merkezi sınavda başarılı olan 100 kişinin sözlü sınava davet edilecekleri kaydedildi. Sözlü sınava çağrılacaklar arasında hukuk fakültesi ve adalet meslek yüksekokulu mezunlarına öncelik tanınacağı ve 70 puan almaları halinde diğer adayların önüne geçecekleri konusunda da şart konulduğu belirtildi.

Böylece hâkimlik ve savcılık, zabıt kâtipliği, memurluk gibi sınavlarla bakanlık kadrosuna giremeyen hukuk fakültesi mezunları için bakanlık kadrosuna "şoför" olarak girebilme yolu açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber