Makina imalatçıları 2023 teşviği istiyor

Makina İmalatçıları Birliği, makina imalat sektörü 2023 hedefi için teşvik istiyor. Makina İmalatçıları Birliği yaptığı yazılı açıklamada üç maddeye dikkat çekerek, şunları belirtti: "Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşabilmesi için Makine İmalat Sektörü'ne pozitif ayrımcılık yapılmalı. Sektör yatırımları stratejik yatırım olarak değerlendirilmeli. Yerli imalat makina ve teçhizat kullanımının özendirilmesi için yasal düzenlemeler gerçekleştirilmeli."

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Şubat 2016 08:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Makina imalatçıları 2023 teşviği istiyor

Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin en önemli göstergelerinden biri imalat sektörlerinin büyüklüğü olduğu anlatılan açıklamada, "Biz de bu nedenle sektörün 2012'nin ikinci yarısından 2015'in ilk yarısına kadar olan gelişimini ele alan "Yatırım Teşviklerinde Güncel Durum ve Beklentiler" raporumuzu hazırladık" denildi.

'STRATEJİK' ÇAĞRISI

"Makina İmalat" yatırımlarının stratejik yatırım olarak algılanması ve aldığı destek miktarlarının buna göre düzenlenmesini isteyen makina ihracatçıları, ithal ara ürün veya hammaddeye bağlı imalat, katma değer bakımından uzun vadede bir getiri sağlamayacağı ifade edildi. Açıklamada, devlet denetiminde yüksek teknolojiye yatırım yapılması gerekliliği de vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber