Perakendenin geleceği dijitalleşmede olacak

BimSA Satış Grup Müdürü Coşkun Gündoğdu New York'ta düzenlenen Big Show NRF'te, perakende sektöründeki yeni trendlerin dijital dünya tarafından belirlendiğini, artık dijitalleşmenin perakende sektörüne yön verdiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2016 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Perakendenin geleceği dijitalleşmede olacak

Bilgi teknolojileri firması BimSA'nın davetlisi olarak katıldığımız, New York'ta düzenlenen "Big Show NRF" (National Retail Federation) Uluslararası Perakende Konferansı'nda perakende sektörünün geleceğine yön verilecek teknoloiler tanıtıldı.

Perakende fuaru sırasında konuştuğumuz BimSA Satış Grup Müdürü Coşkun Gündoğdu, dijitalleşen dünyayı ve bu sürecin perakende sektörüne etkilerini değerlendirdi.

ONLINE ALIŞVERİŞ MAĞAZAYI GEÇECEK"

Yeni dönemde kurumların müşterilerini tanımaya yönelik çalışmalarına hız vereceğini düşündüklerini söyleyen Gündoğdu, "Dijitalleşen dünyada perakendeye yön veren trendler, IoT, mobil ödeme, e-ticaret, fiyat yönetimi ve optimizasyonu, tekrarlayan gelir yönetimi, müşteri hareket analizi, özelleştirme, omniichannel commerce, SaaS ticaret platformları ve kurumsal iletişim mecraları (social commerce) olarak gösterilebilir. Günümüzde tüketicilerin davranış değişikliği alışveriş alışkanlıklarına yansıyor. Örneğin tüketici mağazaya gidip alışverişini sonlandırmadan önce mutlaka online fiyat sorgulaması yapıyor. Fiyatı online platformlarda daha uygun bulursa online olarak alıyor. Bu yöndeki gelişmeler bu hızla sürerse 2016 sonu itibarıyla online platformdan yapılan alışveriş hacmi, mağazadan yapılanı geçecek" dedi.

TÜKETİCİYE DOĞRUDAN ULAŞMA ŞANSI ARTTI"

Perakende sektörünün dijitalleşmesi sürecinde IOT ve mobil teknolojilerin son derece etkin rol oynadığının altını çizen Gündoğdu, "Dijital dönüşüm sayesinde hem fiyat rekabeti körükleniyor, hem de tüketici ürün hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabiliyor. Bu durum firmalar açısından dezavantaj gibi görünse de, bu alanda ilerleme kaydedecek firmalar, dezavantajı kolaylıkla avantaja çevirebilir. Zira dijitalleşme sayesinde firmalar tüketicilere, arada herhangi bir aracı olmadan, doğrudan temas etme noktasında eskiye nazaran daha fazla imkana sahip. Bu sayede doğru hedef kitleye uygun kampanyalar üretilerek daha çok satış bitirme imkanı elde ediliyor" ifadelerini kullandı.

"BAŞARININ SIRRI MÜŞTERİYİ İYİ TANIMAKTA"

Dünyadaki en büyük perakende markalarının ABD menşeli olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, "Bundan dolayı da perakende sektörüyle ilgili yeni teknolojilerin çıkış merkezi de genelde ABD oluyor. Perakendedeki trendleri de bu çözümler belirliyor. Ancak bu uygulamaların Türkiye'ye eşzamanlı yansıması her zaman olamayabiliyor. Söz konusu yeni nesil çözümler firmaların müşteriye doğrudan temas etme yetisini artıran çözümler olduğu için, KOBİ dediğimiz ölçekteki firmalar için son derece büyük önem taşıyor. Zira yeni dönemde satış ve büyüme alanında başarının sırrı müşteriyi daha iyi tanımaktan geçiyor. Bunun için de KOBİ'ler açısından temel dayanak, inovasyon ve teknolojik gelişim olarak karşımıza çıkıyor" dedi. BimSA Satış Grup Müdürü Coşkun Gündoğdu ayrıca, yeni nesil mobil ödeme teknolojilerinin hem finans kuruluşları tarafından, hem de küresel perakende oyuncuları tarafından dikkatle izlendiğini ve kurumların son dönemlerde en çok bilgi teknolojisi yatırımını elektronik ortamda gerçekleştirilen işlemlerin bilgi güvenliği alanında olduğunu ifade etti.

105'İNCİ DEFA KAPILARINI AÇTI

Bu yıl 105'incisi düzenlenen NRF Big Show'da dünyanın en önemli perakende sektörü kuruluşlarından 33 bin 500'den fazla katılımcı yer aldı. New York'taki Jacob K. Javits Convention Center'da düzenlenen NRF Big Show'da ayrıca perakende sektörünün ele alındığı yüzlerce oturum da gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber