Meclis'te Anadol-Tüzmen kavgası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2006 23:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ''Soruşturmaları engelleme ya da yargıdan kaçmamız söz konusu değil. Hayatımın hiçbir döneminde yargıdan kaçmadım'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda gerginlik yaşanması üzerine verilen kısa bir aranın ardından Başkanvekili İsmail Alptekin, CHP Ankara Milletvekili Bayram Meral ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'a söz verdi.

Meral, çocuklarıyla ilgili iddiaların asılsız olduğunu dile getirerek, ömrünün talancı ve vurguncularla mücadele ederek geçtiğini söyledi. Bayram Meral, ''Benim veya oğlumun Halk Bankasından kredi aldığım tespit edilsin, bir gün burada kalmayacağım'' dedi.

CHP'li Meral, Halk Bankasından herhangi bir kredi alınmadığına ilişkin belgeyi milletvekillerine gösterdi ve bir kopyasını Başkanvekili Alptekin'e sundu.

''SİYASETÇİ TECAVÜZE AÇIK BİR İNSAN''

CHP Grup Başkanvekili Anadol da Bakan Tüzmen ile ilgili şimdiye kadar kişisel bir sürtüşmesinin ve husumetinin bulunmadığını vurgulayarak, kendisinin daha önce yaptığı basın toplantısında gümrüklerdeki yolsuzluk iddialarını dile getirdiğini söyledi.

''Her insanda bilek de var yumruk da var. Ama, vicdan, akıl, tolerans, hukuka saygı her insanda yok. Bunlar daha önemli'' diyen Anadol, siyasetin zor bir iş olduğunu, çeşitli iddiaların olabileceğini, bu nedenle siyasetçinin ''tecavüze açık bir insan'' olduğunu söyledi. Anadol, ''Bu tür iddiaların doğru olmadığını ispatlamak da siyasetçinin görevidir'' dedi.

Kemal Anadol, Gümrük Müsteşar Vekili ile ilgili soruşturma izninin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından istendiğini de ifade ederek, ''Bakan kendi kendini zor durumda bırakıyor. Ver izni o da aklansın, sen de aklan. Yargıdan kaçarak bu işler çözülmez. Genç bir bakansın. Ben senin Suat Hayri Ürgüplü gibi olmanı isterim. Olup olmamak kendi takdiri'' diye konuştu.

Bunun üzerine oturduğu yerden söz alan ve ''Ben Kürşad Tüzmen olacağım'' diyen Bakan Tüzmen, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından kendilerine bu tip bir yazının ulaşmadığını bildirdi.

Gazetelerde çıkan haberler üzerine konuyu araştırdığını dile getiren Tüzmen, böyle bir yazının salı günü Yargıtay'dan gönderildiğini öğrendiğini, ancak yazının aslının henüz bakanlığa ulaşmadığını kaydetti.

Tüzmen, ''Soruşturmaları engelleme ya da yargıdan kaçmamız söz konusu değil. Hayatımın hiçbir döneminde yargıdan kaçmadım'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda daha sonra Vakıflar Kanunu Tasarısının tümü üzerindeki görüşmelere geçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber