Eski Terör Daire Başkanı polisten kaçıyor

Selam kumpasının Ankara ayağına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli olan Emniyet Genel Müdürlüğü(EGM) Terörle Mücadele eski Daire Başkanı Cihangir Çelik sırra kadem bastı. Her yerde aranan Çelik, polisten kaçıyor. Mahkeme, Çelik hakkında yurtdışına çıkış yasağı koydu.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Şubat 2016 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski Terör Daire Başkanı polisten kaçıyor

Selam kumpası soruşturmasının Ankara ayağına ilişkin yürütülen soruşturmada hakkında gözaltı ve yakalama kararı verilen 26 şüpheliden 15'i yakalandı.

Aralarında Merkez Valisi Ahmet Pek, İstanbul eski emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Bulduk ve Ayhan Koç gibi ünlü isimlerin bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındıkları illerden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin emniyet sorgusu başlarken soruşturma kapsamında aranan EGM eski Terörle Mücadele eski Daire Başkanı Cihangir Çelik hiçbir adresinde bulunamadı. Soruşturmanın kilit isimlerinden olan Çelik emniyet güçlerinden köşe bucak kaçıyor.

Hakkında yurtdışına çıkış yasağı konan Cihangir Çelik'in yanı sıra emniyet müdürleri Hami Güney, Hamza Tosun, Lokman Kırcılı gibi isimlerin de bulunduğu 9 şüpheli daha adreslerinde bulunamadı. Terör polisi şüphelileri her yerde arıyor. Hami Güney ve lokman Kırcılı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yasadışı dinleme soruşturmasından da kaçak durumdalar...Diğer taraftan dosyada şüpheli olan İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan da cezaevinden getirilerek sorgulanacak. Şüphelilerin Pazar günü adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

NAZİF KARAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber