Avcılar Endüstri Meslek Lisesi 8 bin bilgisayar üretiyor

Haber Giriş : 28 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullara bilgisayar projesi çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın İstanbul ve Trakya bölgesindeki 65 okul için açtığı ihaleyi özel sektördeki bilgisayar firmalarının dışında ilk kez kazanan lise, iki ayda bin 300 bilgisayar ve bin bilgisayar masası üreterek 1,5 trilyon liralık ciro elde edecek. Özel sektöre de satış yapmayı hedefleyen lisenin müdürü Osman Nuri Süzen, bu yıl toplam 8 bin adet bilgisayar üretip 6 trilyon liralık ciro yapmayı amaçladıklarını kaydetti.

Avcılar Endüstri Meslek Lisesi, aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araçları ve Donanım Dairesi Başkanlığı'nın finanse ettiği proje kapsamında, İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'ni kapsayan bölgede bilgisayar imalatı yapan ilk okul oldu. Yurt genelinde Avcılar'ın dışında bilgisayar üretimi yapılan 14 okul daha var.

Avcılar Endüstri Meslek Lisesi'nde üretilen bilgisayarlar ile İstanbul ve Trakya illerindeki 65 okula tam teşekküllü bilgisayar laboratuvarları kurulacak. İlk partideki bin 300 bilgisayar ile bin bilgisayar masasından 1,5 trilyonluk ciro sağlayacak olan lise, bakanlığın ikinci dilim ödenekleri serbest bırakmasının ardından yaklaşık 3 bin adet bilgisayar daha üretecek. Avcılar Anadolu Teknik Lisesi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Osman Nuri Süzen, meslek liselerinin ciddi makine parkı ve teknik eleman altyapısına sahip olduğuna dikkat çekti. Kendilerinin de bu altyapıyı değerlendirdiklerini ifade eden Süzen, bakanlık için yaptıkları üretimin bir başlangıç olduğunu, asıl hedeflerinin, özel sektöre iş yapmak olduğunu vurguladı. Okul bünyesinde bir showroom kurduklarını bildiren Süzen, ?Pazarlama departmanı oluşturmaya başladık. Üretim ve satış faaliyetlerini, döner sermaye bünyesinde yapıyoruz. Tüm vergileri ödüyoruz.? dedi. Öğretmen ve diğer kamu görevlileri başta olmak üzere tüketicilere piyasa fiyatlarının yüzde 20-30'u oranında daha ucuz bilgisayar satacaklarını anlatan Süzen, ?Bir sonraki adım ise özel sektör için üretim yapmak. Yıl sonuna kadar toplam 8 bin bilgisayar üretimi ile 6 trilyon liraya yakın bir ciro hedefliyoruz. Diğer kamu kurumlarının da bilgisayar ihtiyaçlarına cevap verebiliriz.? diye konuştu.

Avcılar Endüstri Meslek Lisesi'nde piyasadan ihale usulü ile satın alınan bilgisayar malzemeleri; öğretmen, öğrenci ve teknisyenlerden oluşan 70 kişilik bir ekip tarafından okul bünyesinde kurulan üretim merkezinde bilgisayar haline getiriliyor. Bilgisayarlara öğrencilerin eğitim çalışmalarına dönük bütün programlar yüklendikten sonra iki yıllık garanti veriliyor. Bilgisayarlar için satış sonrası teknik servis hizmetleri ise, okulun gezici servisi tarafından verilecek.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber