Rengin öğretmenin mutluluk kolileri kampanyası

Mardin'de öğretmenlik yapan Rengin Yavuz, üç arkadaşıyla birlikte sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Şubat 2016 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rengin öğretmenin mutluluk kolileri kampanyası

Mardin'de öğretmenlik yapan Rengin Yavuz, üç arkadaşıyla birlikte sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya kapsamında, gönderilen okul malzemelerini, ihtiyacı olan köy okullarındaki yoksul öğrencilere dağıtıyor. İdealist öğretmen, "Sadece yardım değil sevgi tohumu dağıtıyoruz" diyor.

Rengin öğretmen, daha önce de ÖSYM'nin sınav için ücretsiz olarak verdiği kalemleri toplayıp öğrencilere dağıttıklarını söyledi.

SOSYAL MEDYANIN GÜCÜ

Artuklu ilçesindeki Gökçe İlkokulu'nda iki yıldan bu yana öğretmenlik yapan Rengin Yavuz, öğretmen arkadaşları Elif Arı, Şeha Keleş ve Pınar Keleş ile birlikte sosyal medyada, '#mutlulukkolileri" isimli kampanya başlattı. Yavuz, bölgedeki maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ihtiyaçlarını tespit etti.

Mutluluk kolilerinin içinde kitaptan kırtasiyeye, çikolatadan giyim eşyasına kadar tüm malzemeler özenle dağıtılıyor.

KARGOLAR ÜCRETSiZ

Mardin'de bulunan bir kargo şirketiyle anlaşan ve ücretsiz gönderilen yardım kolilerini alarak uzak köylere götürüp dağıtan genç öğretmen, kampanyayla bugüne kadar Mardin'in birçok okuluna 'mutluluk kolisi' dağıttı. Son olarak Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Kilimli Köyü'ne giden Yavuz'u öğrenciler karşıladı.

Rengin öğretmen ve arkadaşları mutluluk kolisi dağıttıkları öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir çocuğu mutlu edecek her şey var!

Rengin Yavuz, kampanyaya başlarken önce çevrelerini kullandıklarını ancak sonra sosyal medya üzerinden büyük destek gördüklerini söyledi. Genç öğretmen, "Bize mutluluk kolisinin ne olduğunu sordular. 'Bir çocuğu ne mutlu ederse aklınıza gelecek herşey mutluluk kolisi odur' dedik. İçine çikolata bile koydular" diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber