'Yirmi yıl içerisinde bağlı cihazlar norm haline gelecek'

Elektrik (Electricity) kelimesinden 'EL' ve nesnelerin internetinden (Internet of Things) 'IOT' harflerinin birleşiminden doğan ELIOT Programı, Legrand grubunun inovasyona yatırım yapma stratejisinin bir ürünü. Eliot, var olan cihazları mevcut ağ sistemine bağlayıp, doğası gereği iletişim için tasarlanmış ürünleri geliştirerek geleceğe uyumlu yeni konseptler amaçlıyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Şubat 2016 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yirmi yıl içerisinde bağlı cihazlar norm haline gelecek'

'Eliot' imzası taşıyan bağlı nesneler; kullanımı basitleştirebilir, bakımı kolaylaştırabilir, kompleks fonksiyonları demokratikleştirebilir ürünleri kullanıcılar mevcut ihtiyaçları doğrultusunda kişileştirilebilir özelliklere sahip.

"ÖNÜMÜZDEKİ YİRMİ YIL İÇERİSİNDE BAĞLI CİHAZLAR NORM HALİNE GELECEK"

Legrand Grubu Genel Başkanı ve Genel Müdürü Gilles SCHNEPP "Bağlı cihazlar gitgide hayatımızın her alanına giriyor ve alışkanlıklarımızı dönüştürüyorlar. Önümüzdeki yirmi yıl içerisinde bağlı cihazlar norm haline gelecek gibi görünüyor. İletişim kapasitesi olmayan, kendilerine iletilen bilgi üzerine hareket eden veya uzaktan harekete geçirilen ürünler o zaman istisna olacak. Ve bu cihazların gelişimi arttığı ve yapılar arasında dolaşan veri akışı daha komplike hale geldiği için yapıların bugünden itibaren adapte olması gerekiyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber