Yüksek gerilim hattı geçen okulda eğitim...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Kasım 2006 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler her an çarpılabilir! Yüksek gerilim hatları arasında eğitim

Malatya'da kız öğrenci yurdu olarak inşa edilen, ancak hiç öğrenci kalmadığı için 2004 yılında spora eğitimi verilmek üzere Malatyaspor Lisesine dönüştürülen binanın bahçesinden yüksek gerilim hatlarının geçmesi, özellikle öğrencilerin yağışlı havalarda bahçeye çıkmasını engelliyor.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte kız yurdu olarak inşa edilen binanın, içinde öğrenci kalmadığı için uzun yıllar kullanılmadığını daha sonra okula dönüştürüldüğünü söyledi.

2004 yılında eğitim vermeye başlayan Malatyaspor Lisesinin bulunduğu yerin

eğimli olması nedeniyle çok miktarda hafriyat dökülerek zeminin düzeltildiğini dile getiren Bulut, şunları kaydetti: "Hafriyat dökerek zemini düzelttik, ancak bu durumda da yüksek gerilim hattıyla yer arasındaki mesafe 2 metre kadar düşmüş oldu. Öğrencilerin sürekli spor yapması gereken bir okul bahçesinde böyle bir hattın geçmesi tehlikeli. Öğrencilerimiz özellikle yağışlı havalarda bahçeye çıkmaya korkuyor. Konuyla ilgili olarak bir çok kez TEDAŞ'a yazı yazdık, ancak bu hattın bizim tarafımızdan kaldırılması gerektiği yanıtını aldık. Önümüzdeki günlerde bu konuyu sayın valimizle de görüşeceğiz. Bizim tek isteğimiz, bu hattın buradan kaldırılarak okul alanından çıkarılması." Malatyaspor Lisesinde 120 öğrencinin eğitim gördüğü ifade edildi.

MİLLİ EĞİTİM İSTİMLAK BEDELİNİ ÖDERSE DİREKLERİ TAŞIRIZ!

TEDAŞ yetkilileri ise Malatya-Pütürge hattının 40 yıldan bu yana aktif olarak çalıştığını, okul içerisindeki direkler üzerinde gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Okul bahçesindeki direklerin taşınması için başka arazi üzerinden istimlak yapılması gerektiğini dile getiren yetkililer, "Yer değişikliği için para gerekiyor. Bahçeden yüksek gerilim hatların geçmesine biz de karşıyız. Eğer Milli Eğitim Müdürlüğü bahçedeki istimlak yerinin parasını öderse biz de hattımızı başka alana alırız" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber