Ambulanslı hemşireli kumarhane baskını

Haber Giriş : 05 Kasım 2006 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kavacık Acar Kent'te bir villada kumar oynatıldığını belirleyen İstanbul İl Jandarma ekipleri önceki gece yarısı düzenlediği baskında 54 kişiyi gözaltına aldı. 13 oyun masası bulunan kumarhanenin kameralarla korunduğunu tespit eden jandarma, şüphe çekmeden içeriye girebilmek için villaya iki ambulans ile ve sağlıkçı kılığında geldi.

İSTANBUL İl Jandarma ekipleri Beykoz Kavacık'daki Acar Kent'te bir villanın kumarhane gibi işletildiği yönünde bir istihbarat aldı. Kurban Yazoğlu'na ait olduğu öğrenilen 4 katlı binayı gözetim altına alan ve iki aylık araştırma sonucu villaya müşteri olarak girip çıkan sivil jandarma ekipleri, sosyetinin tanınmış simalarının sıklıkla geldiği kumarhaneye önceki gece baskın yaptı.

UYUŞTURUCU DA ÇIKTI

Villanın biri Acarkent'in girişinde olmak üzere toplam 10 kamerayla 24 saat kapalı devre korunduğunu belirleyen jandarma ekipleri içeridekilerin şüphelenmemesi için siteye 2 ambulansla geldi. Sivil giyimli subayların kullandığı ambulanslardaki hemşireler de bayan subaylardan seçildi. Siteye, güvenlik görevlilerine bir zehirlenme vakası olduğunu söyleyerek doktor ve hemşire kılığında giren jandarma ekipleri villadakilerin şüphesini çekmeden yaklaşmayı başardı. İki doberman köpeğinin koruduğu villaya bir anda giren jandarma ekipleri içeride bulunan dokuzu kadın 54 kişiyi gözaltına aldı.

Villa içinde geniş çaplı arama yapan ekipler 13 oyun masası, 100 bin dolar ve 40 bin YTL nakit para, 1 milyon oyun fişi, müşterilere zorla imzalattırıldığı ileri sürülen senetler, pos cihazı, bilgisayar ve 8 tabanca ile bir miktar uyuşturucu ele geçirdi. Jandarma bunun üzerine uyuşturucu konusunda eğitimli köpeklerle gözaltına alınan şahısların otomobillerinde tek tek arama yaptı.

AÇILIŞ 50 BİN DOLAR

Müşterilerin referansla kabul edildiği ve giriş ücreti olarak bin dolar alındığı belirtilen villanın en üst katındaki özel masalarda oyun oynamak için müşterilerin 40 ile 50 bin dolar ücret verdiği ileri sürüldü. Ele geçirilen pos cihazının ise bir benzin istasyonuna yönlendirildiği, kredi kartı çekimlerinin benzin istasyonunda işlem yapılmış gibi göründüğü belirtildi. Baskında ele geçen ve henüz açılmayan kasanın içinden çıkacakların kumarhanede dönen paranın ne boyutlarda olduğunu göstereceği belirtildi. Konuyla ilgili soruşturma devam ederken aynı villanın daha önce de kumarhane olarak işletildiği ve jandarma tarafından basıldığı öğrenildi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber