Meclis yoğun bir haftaya giriyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Kasım 2006 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM, bu hafta bir yandan 2001 yılı bütçesi, diğer yandan da 9. Uyum Paketi içinde yer alan Vakıflar Yasa Tasarısı için mesai yapacak.

Görüşülmesine geçen hafta başlanan Vakıflar Yasa Tasarısına, 7 Kasım Salı gününden itibaren TBMM Genel Kurulunda devam edilecek. 1. bölümü kabul edilen ve 2. bölümü üzerinde gruplar adına konuşmaların tamamlandığı tasarı, temel yasa olarak 4 bölüm halinde görüşülecek. 91 madden oluşan tasarı, Genel Kurulun 8 Kasım Çarşamba ve 9 Kasım Perşembe günü gündemini de oluşturacak.

Genel Kurul, 9. Uyum Paketi içindeki tasarı için gece geç saatlere kadar mesai yapacak. AK Parti Grubu, Genel Kurulun; 7 Kasım Salı günü 15.00-23.00, 8 Kasım Çarşamba günü 14.00-23.00, 9 Kasım Perşembe günü ise 14.00-21.00 saatleri arasında çalışmasını önerecek. Ancak tasarının yasalaşmaması halinde Perşembe günü bitimine kadar çalışılması planlanıyor.

-2007 YILI BÜTÇESİ-

2007 yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri sürüyor.

Yarın Diyanet İşleri Başkanlığı, Dış Ticaret ve Gümrük Müsteşarlığı, TÜİK, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, 7 Kasım Salı günü Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile SHÇEK, Özürlüler İdaresi, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, 8 Kasım Çarşamba günü ise Tarım ve Köyişleri Genel Müdürlüğü, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü bütçeleri görüşülecek.

Bütçe görüşmeleri, 9 Kasım Perşembe günü Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Milli Prodüktivite Merkezi, KOSGEB, Türk Akreditasyon Kurumu, TSE ve Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı, 10 Kasım Cuma günü ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, MTA, DSİ, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, TAEK, Elektrik İşleri Etüd İdaresi ile sürecek.

-KOMİSYONLAR-

TBMM'deki diğer komisyonlar da gündemlerindeki tasarı ve teklifleri ele alacak.

Tarım, orman ve Köyişleri Komisyonu, 7 Kasım Salı günü toplanarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısını görüşecek.

İçişleri Komisyonu, Artvin'in Yusufeli ilçe merkezinin değiştirilmesi ve Genel Kadro ve Usulü Hakkında KHK'da değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarıları ile Avrupa Konseyi Terörizmin Önlenmesi Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Yasa Tasarısını ele alacak.

Adalet Komisyonu da 8 Kasım Çarşamba günü yapacağı toplantıda, önce Türk Ticaret Kanunu Tasarısının nasıl görüşüleceğini belirleyecek, arkasından Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Tasarısı ile bu konudaki teklifleri görüşecek.

TBMM Hesaplarını İnceleme Komisyonu, 8 Kasım Çarşamba günü yapacağı toplantıda, Cumhurbaşkanlığı 2005 yılı kesin hesabını ele alacak.

KİT Komisyonu, 7 Kasım Salı günü Posta ve Telgraf Teşkilatı, 8 Kasım Çarşamba günü TEDAŞ ve TEDAŞ elektrik dağıtım müesseselerinin 2004 yılı hesaplarını görüşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber