Harçlıklar hapa gitmesin

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 06 Kasım 2006 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü, okulların açılması ile birlikte okul çevrelerinde uyuşturucu madde tacirlerine karşı Türkiye genelinde yoğun önlemler almaya başladı. Yeni eğitim yılının başladığı 19 Eylül'den beri okul çevrelerinde uyuşturucu tacirlerine karşı alınan önlemler, Türkiye genelinde polisin öncelikli görevi haline geldi. Madde bağımlılığı konusunda aileleri uyaran Emniyet, Türkiye'de sigara, uyuşturucu madde ve alkol kullanan çocuk ve gençlerin oranının hızla arttığına dikkat çekti.

ARKADAŞLARINA DİKKAT

Emniyet, anne ve babalara çocuklarının davranışlarında meydana gelebilecek değişikliklerin altında uyuşturucu ve alkol kullanımı olabileceği ihtimaline vurgu yaparak, şöyle denildi: "Çocuğunuz çok para istemeye başladıysa uyuşturucu, alkol ve sigara kullandığından şüphelenin. Arkadaşlarının değişmesi, sık sık eve geç kalması, yalan söylemesi de başladıysa, yorgunluk, bitkinlik, sinirlilik gibi halleri görülürse uyuşturucu kullanabileceklerinden şüphelenebilirsiniz. Onları önce arkadaş grubundan ayırın, ardından da uzman psikiyatriste başvurun."

HIRSIZLIK VE FUHUŞ

Emniyet'in önemli bir tespiti daha dikkat çekiyor. Uyuşturucu ve alkol kullanan gençlerin yüzde 80'i, aynı zamanda suç işliyor. Gençleri bu tuzağa düşmemeleri için uyaran Emniyet, "İnsanı insanlığından alıkoyan bu bataklıkta yaşamak, alkolle birlikte sapıklığı, fuhuşu ve giderek çağın en korkunç hastalığı olan AIDS'i getirebilir" görüşüne yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber