Erdoğan gazeteciye haciz gönderdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Kasım 2006 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'a hakaretten 2 yıl hapsi talep edildi

Organize suç örgütü lideri Nuri Ergin hakkında, Başbakan Tayyip Erdoğan'a 'şerefsiz' ve 'korkak' dediği iddiasıyla 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlamasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Erdoğan, iddianamede 'mağdur' olarak yer aldı. Yeraltı dünyasının ünlü ismi 'Nuriş' lakaplı Nuri Ergin, bir süre önce davasının görüldüğü Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne girişi sırasında Başbakan Erdoğan'a hakaret etmişti. Ergin, Alaattin Çakıcı ve Fethullah Gülen ile Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü polislerine de küfürler savurmuştu. Jandarma ve gazetecilerin önünde yaşanan olayın ardından başlatılan soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Nuri Ergin hakkında dava açtı. İddianamede, Ergin'in TCK'nın 125. maddesi gereğince 1 yıldan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Nuri Ergin'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. Öte yandan savcılık, Nuri Ergin'in Fethullah Gülen ve Alaattin Çakıcı'ya hakareti için ise, "ek kovuşturmaya yer olmadığı" kararı verdi. Kararda, bu kişilerin de şikayetçi olmaları halinde dava açılabileceği hatırlatıldı.

Zaman

Başbakan'dan gazeteciye haciz

Başbakan Erdoğan, kendisi hakkında haber yazan eski Star gazetesi muhabiri Sezai Şengün'den kazandığı tazminatı almak için haciz gönderdi. ATO'da çalışan Şengün, Erdoğan'ı Afgan lider Hikmetyar'ın önünde diz çökmüş gösteren fotoğrafın da yer aldığı bir haber kaleme almıştı. Erdoğan'ın açtığı davada Şengün, 9 bin 665 YTL tazminat ödemeye mahkûm edildi. Erdoğan'ın avukatları parayı tahsil için haciz yoluna gitti. Maaşının dörtte birine ve ikramiyelerine el konan Şengün'ün evine de haciz gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber