Yunanistan 80 kaçağı daha Türkiye'ye iade etti

YUNANİSTAN, 'geri kabul anlaşması' gereği dün 150 kaçağı bugün ise Tunus, Fas ve Cezayir uyruklu 80 kaçağı Türkiye'ye iade etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Mart 2016 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yunanistan 80 kaçağı daha Türkiye'ye  iade etti

İpsala Sınır Kapısı'ndan teslim alınan kaçaklar, ülkelerine sınır dışı edilene kadar kalacağı Edirne Göç İdaresi Barınma evine getirildi. İade edilen kaçakların kalacağı barınma evinde kapasitenin aşılmaması için bir süredir burada kalan kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 200 kişi Erzurum'a nakledildi.

Yunanistan, Türkiye ile olan 'geri kabul anlaşması' gereği olarak ilk kez yasa dışı yollardan ülkelerine giren kaçakları iade etmeye başladı. Dün başlayan iade sürecinde iki kafile halinde yaklaşık 150 Cezayir, Fas ve Tunus uyruklu kaçak İpsala Sınır Kapısı'na teslim alınarak otobüslerle Edirne'ye getirildi.

200 KAÇAK ERZURUM'A NAKLEDİLDİ

Edirne Göç İdaresi'ne bağlı barınma evinde bir süredir kalan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 200 kaçak, iade edilenlere yer açılması için Jandarma ekipleri eşliğinde otobüsle Erzurum Barınma evine nakledildi. Dün getirilen kaçakların kayıt ve sağlık kontrollerinin ardından barınma evine yerleştirilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı.

İADELER BUGÜNDE SÜRÜYOR

Yunanistan tarafından dün başlatılan kaçakların iadesi bugün de sürdü. Sabah saat 10.30 sıralarında Yunanistan'ın Kipi Sınır Kapısı'ndan Türk sınırına getirilen 80 kaçak İpsala gümrüğünde Türk yetkililer tarafından teslim alındı. Yapılan kayıt ve sağlık kontrollerinin ardından kaçaklar otobüslerle Edirne'ye getirildi. Yunanistan'ın bugün ikinci kafilede en az 78 kaçağı daha iade ederek ilk etaptaki 308 kaçağın Türkiye'ye iadesi tamamlanmış olacak.

Engin ÖZMEN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber