Eroğlu: Cerattape'de özel endemik bir bitki türü yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Cerattepe kuşların göç yolu üzerinde değil, sonbahar ve ilkbahar göç yollarını belirledik, burayla hiçbir alakası yok" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2016 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eroğlu: Cerattape'de özel endemik bir bitki türü yok

Bakan Eroğlu, Cerattepe'ye ilişkin yaptığı açıklamada, madenciliğin ekonomik açıdan önemli olduğunu, ancak bu faaliyetin çevreye zarar verilmeden yapılması gerektiğini vurguladı.Tüm icraatların kanunlara göre yapıldığına işaret eden Eroğlu, "Nerelerde maden çıkarma izninin verilebileceği maden ve orman kanunlarında belirtilmiştir. Dolayısıyla kanuna, yönetmeliklere uygun hareket etmek durumundayız" ifadelerini kullandı.Cerattepe'de maden çıkarmak için şirketin gerekli izinleri aldığını belirten Eroğlu, maden çıkarılmak istenen alan özel, korunaklı bir alan değilse gerekli müsaadenin verildiğini söyledi.

ENDEMİK TÜR YOK

Eroğlu, Cerattepe'de yapılacak maden işletmesinde kapalı galeri uygulaması olacağını belirterek, "Madenin giriş ağzında çok cüzi, birkaç futbol sahası büyüklüğünde bir alana izin vereceğiz" dedi. Çıkarılacak madenin teleferik hattıyla Artvin-Borçka karayoluna oradan da Murgul ilçesine taşınacağını kaydetti. Kuşların sonbahar ve ilkbahar göç yollarını belirlediklerini söyleyen Eroğlu, "Endemik türler açısından da buraya özel bir endemik tür yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber