Uzman Erbaşlara Hatırlatma

657'deki teknik bir ayrıntıdan dolayı, asgari olarak iki yıl çalışan uzman erbaşlar, sözleşmesini fesh etmek kaydıyla, kendilerini atamak isteyen bir kamu kurumu varsa, O kuruma memur olarak atanmak hakkına sahiptir. Ancak, sözleşmesini fesh eden uzman erbaşların memur olarak atanmasına dair uygulama büyük sıkıntılar içermektedir. Bu nedenle uzman erbaşlara bir kaç hatırlatmada bulunmak istiyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Kasım 2006 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- 3269 sayılı Tebliğe göre uzman erbaşlar iki yıl çalışmış olmak ve sözleşmesini kendi isteğiyle fesh etmiş olmak şartıyla "koruma ve güvenlik görevlisi kadroları ile kurumların görevde yükselme yönetmeliklerinde bu düzeyde belirledikleri diğer kadrolara" atanabilmektedir.

2- Uzman erbaşları atayan ÖSYM, Başbakanlık veya Devlet Personel Başkanlığı gibi merkezi bir yer bulunmamaktadır.

3- Uzman erbaşların memur olarak atanması kamu kurumlarının kendi insiyatifinde olan bir konudur. Ancak, bu atama sürecinde hiçbir objektik kriter yer almamakta, işlemlerde tümüyle "torpil" dönmektedir. Özellikle bir Bakanlığa yapılacak atamada Bakan düzeyinde referans istenmektedir.

4- Daha önce uzman erbaş olarak çalışmış olup da, şimdi memur olarak çalışan çok sayıda kişi bulunmasına rağmen son bir yıllık süre zarfında uzman erbaşların memur olarak atanmasına kamu kurumları pek sıcak bakmamaktadır.

5- Geçiş yapmak isteyenlerin bu hususları göz önüne alarak işlemlere girişmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber