Öğrenciden, müdür yardımcısına komando bıçaklı saldırı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Kasım 2006 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MERSİN'deki Salim Yılmaz Lisesi'nde geçen yıl ?davranış bozukluğu' nedeniyle 4 kez disiplin cezası alan, bu yıl da hiç derslere katılmayan 3'üncü sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Musa Keleş, Müdür Yardımcısı Ergün Ernur'a odasında komando bıçağıyla saldırdı. Sehpayla kendini korumaya çalışan Ernur, elinden yaralanırken, öğrenci Keleş tutuklandı.

Olay, geçen pazertesi günü Salim Yılmaz Lisesi'nde meydana geldi. Geçen yıl 4 kez disiplin cezası verilen, bu yıl ise hiç derslere katılmayan Musa Keleş, okula gelerek, konuşmak istediğini söyleyip 2 çocuk babası Müdür Yardımcısı Ergün Ernur'un adasına girdi. Müdür Yardımcısı'nın odasına girdikten hemen sonra üzerindeki komando bıçağını çeken Keleş, ?Seni öldüreceğim'' diye bağırarak, Ernur'a saldırdı. Odasındaki sehpayı alarak, saldırıya karşı kendini korumaya çalışan Ernur, sağ elinin orta parmağından yaralandı. Bu sırada koridordan geçerken Ernur'un bağırdığını duyan matematik öğretmeni Ekrem Ayyıldız odaya girip, müdahale edince Keleş, odayı terk edip koşarak kaçtı.

Götürüldüğü hastanede ayakta tedavi edilip, taburcu olan Ernur, ?Bu öğrenci geçen yıl 4 defa disiplin cezası aldı. Ben kendisini çok uyardım. ?Son sınıf öğrencisisin, okul içerisinde davranışlarına dikkat et' diye uyardım. Baktım olmuyor, ailesini aradım. ?Bakın bu çocuğunuz okuldan atılacak, size verelim tasdiknamesini başka okula yazdırın' dedim. Ailesi de ilgilenmedi. Zaten, ?Seni öldüreceğim' diyerek beni hep tehdit ediyordu. Görüşmek için odama geldi. Belinden komando bıçağı çıkarıp saldırdı. Sehpayı alarak kendimi savundum. Öğretmen arkadaşlar müdahale etti. Sehpayla kendimi savunmasaydım, şimdi hayatta değildim'' dedi.

Ernur, taburcu olduktan sonra adliyeye giderek, zanlı öğrenci hakkında şikayette bulundu. Araştırma başlatan polis, dün akşam saatlerinde Musa Keleş'i yakalayarak gözaltına aldı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Keleş, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber