733 aydına soruşturma

Barış maskesiyle terör örgütü PKK'yı aklamaya çalışan sözde 733 aydına yönelik soruşturma dosyası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda birleştirildi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Mart 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
733 aydına soruşturma

Kemal Gümüş

Terör Örgütü PKK'yı destekleyen sözde aydınlara yönelik soruşturmada önemli bir adım atıldı. "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı skandal bildiriyi imzalayan 733 akademisyen ile ilgili soruşturma dosyaları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde birleştirildi.

PKK'YA DESTEK

Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından bizzat yürütülen soruşturma çerçevesinde ifade işlemlerine de başlandı. Dosyayı yürütmek üzere İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü bünyesinde deneyimli polislerden oluşan özel ekip kuruldu. 10 kişilik özel ekip savcılığın talimatı ile hafta başından itibaren ifade işlemlerine başladı.

733 şüpheli sözde akademisyen hakkındaki soruşturma "Teröre yardım ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla yürütülüyor. Söz konusu akademisyenlerin, 'PKK'yı aklamak, PKK'nın terör örgütü olmadığı algısını oluşturmaya kalkışmak ve devlet katliam yapıyor algısı ile BM'yi gözlemci göndermeye davet etme' gibi amaçlarının olup olmadığı araştırılıyor. Başsavcılığın soruşturma sürerken diğer taraftan da YÖK Başkanlığı'na 733 akademisyen ile ilgili yazı yazarak haklarında idari işlem yapılmasını talep edeceği bildirildi.

KRİTİK SORULAR

TCK 301 kapsamında ifade verecek sözde akademisyenlere yöneltilen 15 ayrı soru içinde şu bölümler öne çıkıyor: "Bildiriyi imzalamak üzere baskı ya da tehdit aldınız mı?", "Türkiye Cumhuriyeti devleti katliam yapıyor mu?", "Bildiride geçen 'bu suça ortak olmayacağız' derken suçu kim işlemiştir, güvenlik güçleri mi kastedilmektedir?, Bildirinin halen arkasında mısınız"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber