20 bin polise Komisyon onay verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2006 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM İçişleri Komisyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 2007 yılı ve sonrası için 20 bin yeni polis kadrosu verilmesini öngören kanun tasarısı benimsendi.

İçişleri Komisyonu, Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Eki Cetvellerin, Emniyet Genel Müdürlüğüne Ait Bölümünde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını, tali komisyon olarak görüştü. İçişleri Komisyonu, Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 2007 yılı ve sonrası için 20 bin polis kadrosu ihdas edilmesini öngören tasarıyı kabul etti.

5. KEZ YER DEĞİŞTİRME

İçişleri Komisyonu, Çoruh Nehri üzerinde inşa edilecek baraj dolayısıyla Artvin'in Yusufeli ilçe merkezinin başka yere nakledilmesine ilişkin tasarıyı ise esas komisyon olarak benimsedi.

Hükümet adına toplantıya katılan İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Alim Barut, Yusufeli'nde 1984-1986 yıllarında kaymakamlık yaptığını ifade ederek, ?Hafızam beni yanıltmıyorsa, Yusufeli'nin merkezi 1876 yılından bu yana, daha önce 4 kez değişmiş. Bu, 5. kez olacak? diye konuştu.

Avrupa Konseyi Terörizmin Önlenmesi Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısını da tali komisyon olarak ele alan İçişleri Komisyonu, tasarıyı kabul etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber