Çelik, YÖK'ün tavrını yorumladı: "Ben siyasi iradenin temsilciyim, isteğimle görüşürüm"

Haber Giriş : 30 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik: "Siyasi iradenin temsilcisi olarak istediğimle görüşürüm".

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK'ün yükseköğretim yasa taslağı çalışmalarından çekilmesini, "gereksiz bir alınganlık" olarak nitelendirdi. Çelik, "Teziç, Danışma Kurulu üyelerinin hepsiyle de görüştü, öğrenci temsilcileriyle, öğretim üyeleri temsilcileriyle görüştü. Biz 'niye görüştünüz' dedik mi?" diye konuştu.

Teziç'in bu görüşmelerini Milli Eğitim Bakanlığı ile oluşturulan ortak komisyondan önce gerçekleştirdiğinin anımsatılması üzerine Çelik, "Kimse kendini kandırmasın. Yasama yetkisi TBMM'dedir. Siyasi iradenin temsilcisi olarak istediğim bürokratla, teknokratla görüşürüm. Kimsenin 'niye görüştün' deme hakkı yok. Bir akademik camianın görüşlerinden yararlanmak niye başkalarını rahatsız etsin ki? Bu gereksiz bir alınganlıktı. Yine de arkadaşlarımız görüşmek isterse kapımız açık" dedi.

Hüseyin Çelik, öğrencilere sadece Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) ile belediyelerin burs vermesini öngören kanuna ilişkin soruları da yanıtladı.

YURTKUR'un şu anda yaklaşık 270 bin öğrenciye kredi verdiğini, üniversitelerin burs verdiği öğrenci sayısının ise sadece 19 bin olduğunu kaydeden Çelik, belediyelerin çok daha fazla sayıda öğrenciye destekte bulunduğunu anlattı. Bütçeden ayrılan kaynaktan başka gelirleri de bulunan belediyelerin sosyal devletin önceliklerini yerine getirmede önemli görevler üstlendiklerini söyleyen Çelik, "Türkiye'de belediyeciliğe şaşı baktığımız için bu böyle oluyor" dedi.

Çelik, üniversitelerin tespit ettiği öğrencilere burs verileceğini belirterek, detayların yönetmelikle belirleneceğini bildirdi.

(aa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber