S.D.Ü İlahiyat'ta peruk bile yasak!

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Kasım 2006 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrencilerin perukla okula girmesi yasaklandı. Dekanlık emrin YÖK'ten geldiğini açıkladı. Öğrenciler tepkili.

Öğrenciler yaklaşık 1 haftadır uygulanan yasak nedeniyle okul önünde beklerken, Dekanlık, emrin YÖK'ten geldiğini açıkladı. Öğrenciler, Dekanlığın kendileriyle görüşmeden uygulamanın başlatıldığı bilgisini verdi.

Dekanlıktan alınan bilgiye göre, yasağın SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ın şifai olarak İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Sarıkçıoğlu'na bildirdiği öğrenildi. Dekan Sarıkçıoğlu, uygulamayla ilgili kendi tasarrufu olmadığını, kendilerine de gelen talimatlara göre hareket ettiklerini söyledi.

Fakülte önünde bir haftadır sabah gelip, akşama kadar beklediklerini belirten öğrenciler, kılık kıyafet yönetmeliğine uyduklarını ve başörtüyle kesinlikle fakülteye girmediklerini kaydetti. Ancak bir hafta önce fakülteye geldiklerinde güvenlik görevlilerinin kendilerine perukla okula giremeyeceklerini söyleyerek içeri almadıklarını anlatan ikinci sınıf öğrencisi Ayşe Betül Kar, "Cuma gününden beri derse alınmıyoruz. Cuma günü sınavımız vardı. Sınava alınmadık. Kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı hiçbir şey yapmıyoruz. Burada eylem yapmak için toplanmadık. Sadece okula alınmadığımız için burada bekliyoruz. Başörtülü olduğumuz için değil, peruk taktığımız için içeriye alınmıyoruz. Bize bir açıklama dahi yapılmadı. Şu anda keyfi bir uygulama yapılıyor." diye konuştu.

Okula alınmayan öğrenciler, giriş önünde açıklama yapılmasını bekliyor. Bayan arkadaşları okula alınmadığı için erkek öğrencilerin büyük bir kısmı da derse girmeyerek bayan öğrencilerin yanında bekliyor. Durumu bir eyleme dönüştürmek istemeyen gençler, perukla okula alınmamalarına anlam veremediklerini açıkladı. İlahiyat 4. sınıf öğrencisi Abdulvahab Onput, peruk yasağı konulan arkadaşlarına destek vermek için derslere girmediklerini söyledi. Daha önce perukla derslere giren arkadaşlarına yasak getirilmesini anlayamadıklarını belirten Onput, "Bayan arkadaşlarımıza destek olmak için buradayız. Bu uygulama yasal dayanağı olmayan, yersiz bir uygulamadır. Bayan arkadaşların peruklu olup olmadığını anlamak için güvenlik görevlileri saçlarını elliyor" diye konuştu.

Rektörlüğün uygulamanın YÖK'ün kurallarına göre yapıldığını ifade ettiğini söyleyen öğrenciler, yetkililerin gerekirse kuralları uygulamak için fakülte önüne polis ve jandarma dikebileceği uyarısının yaptığını söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber