Meslekten ihraç edilen hakimler yargılanıyor

"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutuklular hakkında tahliye kararı veren ve Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde yargılanan eski hakimler Özçelik ve Başer'in yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2016 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meslekten ihraç edilen hakimler yargılanıyor

"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutuklular hakkında tahliye kararı veren ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde yargılandığı davaya devam edildi.

Yargıtay konferans salonundaki duruşmada, heyete Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Muhsin Şentürk başkanlık etti.

Bir önceki duruşmada yaşanan usul tartışmaları nedeniyle bundan sonraki duruşmalara katılıp katılmayacakları konusunda müvekkilleri ile görüşmek için süre isteyen sanık avukatları, duruşmaya devam kararı aldıklarını belirterek, salonda yerlerini aldı.

Sanık yakınlarının da katıldığı duruşmayı, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, eski Uluslararası Yargıçlar Birliği Başkanı Gerhard Reissner ile Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ da izledi.

Duruşmada, bir önceki oturumda avukatların çeşitli itirazları nedeniyle okunmasına başlanamayan son soruşturma kararı okunmaya başlandı.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Kenan Zeybek'e söz vererek, iddianame yerine geçen son soruşturma kararını okumasını sürdürüyor.

Duruşmaya yarın devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber