Erdoğan, Kocaeli'de 99 açılış yapacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Kasım 2006 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 19 Kasım Pazar günü Kocaeli'ye gelerek Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerden 99'unun açılışını yapacak. Kocaeli'yi çağdaş bir yapıya büründürmek amacıyla hayata geçirilen projeler için iki ayrı tören düzenlenecek. Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Başbakan'ın ağırlamak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından çağdaş bir kent olma yolunda sürdürülen çalışmalar, bir bir ortaya çıkmaya başladı. Hazırlanan projeler tek tek hayata geçirilirken, hizmetin köylere kadar yayılması, Kocaeli'yi giderek cazip hale getiriyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından SEKA arazisinin Kocaeli halkına hibe edilmesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi başlattığı çalışmaların ilk etabını tamamladı. Toplam 550 dönümlük arazi üzerinde kurulan ve Türkiye'de bir ilk olan SEKA Park, eşi bulunmayan bir parka dönüştü. İçinde piknik alanları, spor merkezleri, plajlar, eğlence mekanları, park alanları, deniz içinde sahne gibi akla gelebilecek her türlü mekanın bulunduğu SEKA Park ilk tören alanı olacak.

Yapılacak olan ilk törenin ardından ikinci tören Derince Tüneli'nde gerçekleştirilecek. Derince'nin D-100 tarafından bölünmüşlüğünü ortadan kaldırmak, ilçenin iki yakasını biraraya getirmek, trafiğin akışını sağlamak amacıyla yapılan Derince Tüneli, bölgede sık sık yaşanan trafik kazalarının da önüne geçti. Toplam 310 metre kapalı alanı bulunan Derince Tüneli'nin üzerine yapılan düzenleme ile muhteşem bir park ve dinlenme alanı oluşturuldu. Tünel kenarında yapılan yan yollar ile D-100'ün ilçeye bağlantısında gerçekleştirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile yapılacak olan iki törenle, uydu aracılığı sayesinde il genelinde hayata geçirilen toplam 99 projenin açılışı gerçekleştirilecek. Yapımı gerçekleştirilecek olan projeler arasında spor sahaları, çevre düzenlemeleri, belediyelerin hizmet binaları, kültür merkezleri, köprüler, doğalgaz yatırımları, altyapılar, caddeler, köylere oyun grupları, yollar bulunuyor. Törenlere çok sayıda vatandaşın katılması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber