E-ticaret devinden Kapalıçarşı için öneri

Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden alibaba.com'un eski Başkan Yardımcısı Porter Erisman, "Kapalıçarşı'daki sistem Çin'deki perakende sistemi ile aynı. Ürünler için satıcı ile yüz yüze pazarlık yapıyorsunuz. Siz de bizim gibi markaları sıfırdan oluşturarak e-ticarete başlayabilirsiniz" dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Mart 2016 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
E-ticaret devinden Kapalıçarşı için öneri

Türkiye'nin dünyaca ünlü kültür miraslarından Kapalıçarşı'nın, Çin'deki küçük dükkanlara çok benzer bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Erisman, alibaba.com'un da böyle bir girişimden doğduğunu, bunun için sadece insan beyni, bilgisayar ve internet bağlantısı gerektiğini söyledi.

Erisman, "Kapalıçarşı'da ürünü görüyorsunuz, satıcı ile pazarlık yapıyorsunuz. Çin'deki perakende sistemi ile aynı. Alıcı ile satıcı arasında güven ortamı yaratıyorsunuz. Biz de buna benzer bir site daha kurduk. Ürünü buradan görüp bununla ilgili 7/24 çağrı merkezini arayıp sorunuzu soruyor, beklentilerinizi anlatıyor, hemen yanıt alabiliyorsunuz. Tıpkı Kapalıçarşı'ya girip satıcının sizi yanıtlaması gibi. Siz de markaları sıfırdan oluşturarak buna başlayabilirsiniz" diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı desteğiyle İzmir'de düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası'nın ikinci gününe konuşan Erisman, çılgın bir girişimci olan Çinli Jack Ma'nın bir apartman dairesinde başlayıp, zamanla dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden birine dönüştürdüğü şirketinin kuruluş hikayesini anlatarak başladı. Erisman, "Jack Ma bir İngilizce öğretmeniydi. Hiç yurtdışında yaşamadı. İş deneyimi yoktu. Ama muazzam bir küresel şirket kurdu. Çin'deki üç zengin kişiden biri oldu. Kurucusu olduğu şirketin dünkü değeri 180 milyar dolardı. Öyle bir pazar oluşturdu ki e-ticaretin en büyük iki şirketinden daha fazla ürün satıyor. Çin'de 11 Kasım'da kutlanan Bekarlar Günü'nde geçen yıl 14,3 milyar dolarlık ürün satışı yaptılar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber