Ağrı ve Ardahan'da kar yağışı ulaşımı aksatıyor

Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarında etkili olan kar yağışı ile şiddetli tipi, ulaşımda aksamalara yol açtı. Ağrı-İran karayolunda etkili olan kar ve tipi, sürücülere zor anlar yaşattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2016 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağrı ve Ardahan'da kar yağışı ulaşımı aksatıyor

Ağrı-İran karayolundaki İpek Geçidi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açtı.

Ağrı-İran karayolundaki 2 bin 25 rakımlı İpek Geçidi'nde de yoğun sis, tipi ve kar ulaşımda aksamalara neden oldu. Görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü geçitte, bazı sürücüler yolda mahsur kaldı.

Karayolları 123. Şube Şefi Fuat Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aniden bastıran kar yağışı ve tipi nedeniyle çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kara hazırlıksız yakalanan sürücülerin olduğunu belirten Öztürk, "Sürücülerimiz kesinlikle zincirsiz yola çıkmasın. Ekiplerimiz, kent genelinde 26 aracımızla tuzlama ve kar temizleme çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Bu arada kentte etkili olan tipi ve kar yağışı da yayalar ile sürücülere zor anlar yaşattı.

Karayolları ekipleri tarafından Ağrı-Erzurum ve Ağrı-İran karayolunda kar küreme ile tuzlama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarında etkili olan kar yağışı ile şiddetli tipi, ulaşımda aksamalara yol açtı.

Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede kar yağışı ve tipinin etkili olması nedeniyle bazı yollarda ulaşımda aksamaların meydana geldiğini söyledi.

Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof yollarında ulaşımda aksamaların yaşandığını belirten Yıldırım, "Bu nedenle büyük araçlara izin verilmiyor. Küçük araçlara da zincirsiz izin verilmiyor. Zorunlu olunmadıkça söz konusu yolların kullanımını istemiyoruz. Yolların belirli noktalarında tipiden dolayı görüş mesafesi sıfır" diye konuştu.

Mevcut yollarda yoğun kar ve tipiye rağmen karla mücadelenin aralıksız sürdüğü kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber