Galaxy S7 & S7 Edge: 1 alana 1 bedava!

Yurtdışı operatörlerle Türkiye'dekileri karşılaştırdık. Sonuç felaket!

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Mart 2016 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Galaxy S7 & S7 Edge: 1 alana 1 bedava!

Erdem Gükrer

Yurtdışındaki operatörlerle bizimkiler arasındaki farkı göstermesi bakımından muazzam bir örnek teşkil eden bir haberimiz var sırada.

Normalde yurtdışındaki pek çok operatör (özellikle de ABD'dekiler) sözleşmeli cihaz alan abonelerine bizde olduğu gibi içerisinde X GB internet kotası, X dakika ve X SMS sunan çeşitli paketler sunuyor olsalar da bizdekinden farklı olarak cihazı ya bedava ya da sembolik bir ücret karşılığında verirler. Üstelik bu tüm cihazlar için böyledir. Yani yine bizde olduğu gibi sadece giriş seviyesi yahut popüler olmayacağı kesin cihazlarla sınırlı değildir. Bizdeki gibi cihaz karşılığında ücret talep edenler de bu defa paketleri oldukça uygun maliyetli tutarlar. Bizde ise bildiğimiz gibi hem cihazlar ücretli hem de paketler pahalı!

İşte Samsung'un yeni tepe seviyesi Galaxy S7 için de yurtdışı operatörler benzer kampanyalar hayata geçirmeye başladı. ABD'de uygulanmaya başlayan kampanya dahilinde AT&T, T-Mobile, Sprint ve Verizon '1 alana 1 bedava' gibi mükemmel bir teklif sunmaya başladılar. Fiyatlar hepsinde paketten pakete değişiklik gösterse de aşağı yukarı aynı kapıya çıkıyor. Haliyle sadece Sprint'inkini verelim, diğerlerini de dediğimiz gibi benzer:

Galaxy Forever programı dahilinde 2 yıllık sözleşme imzalıyoruz. Artık hangi paketi seçeceksek o pakete ek aylık $26 ödememiz karşılığında Sprint bize bir tane de S7'yi de bedava veriyor.

Yani Türkiye'de olduğu düşünsek 1,800 TL'ye 2 tane S7 sahibi olabileceğiz. Üstelik vergiler vs. dahil. Peki bizde ne kadara satılıyor? Tanesi 2,800 TL!

Paketleri dahil ettiğimizde tablo daha da beter! Örneğin 6GB internet ve sınırsız konuşma/sms paketi aylık $40. Hal böyleyken bize 2 senelik toplam maliyeti (cihaz+paket) yuvarlak $1,000'a geliyor. Yani 3,000 TL. 2 tane cihazda ise 6,000 TL (malum biri bedava!) Bizim operatörlere baktığımızda ise karşımıza çıkan 6GB kotalı en uygun tarifeler ortalama 5,000 TL'ye geliyor 2 yıllık. 2 cihaz aldığımızda 10,000 TL. Üstelik konuşma da sınırsız değil bizdekilerde.

Yani uzun lafın kısası hangi operatörde olursak olalım ülkemizde neredeyse iki kat fazla ödüyoruz! Sözleşmesiz alımlarda zaten vergi üzerine vergi bindiğinden fiyat uçarken, sözleşmeli alımlar daha uyguna gelmesi gerekirken bizde tablo daha da kötüye gidiyor!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber