Hizmetiçi Eğitimde Başarısız Olan Fen Lisesi Öğretmenleri Başka Okula Atanacak

31.3.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile Fen liselerinde görev alan öğretmenlerin "okulun bağlı bulunduğu birim ile Bilim Danışma Grubu ve Üniversiteler arasındaki iş birliği sonucunda hizmet içi eğitime" tabi tutulacağı belirtilmiştir. Hizmetiçi eğitim etkinlikleri sonucunda her iki yılda bir öğretmenlerin durumu değerlendirilecektir.

Haber Giriş : 31 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başarısız olanlar yeniden hizmet içi eğitime alınacaktır. Bu eğitimde başarısız olan ve sicil notu 80'in altında olan öğretmenler ders teftişine tabi tutulacak, teftiş sonucunda bu okullarda çalışmaları uygun görülmeyenlerin başka okul ve kurumlara ataması yapılacaktır.

Konuya ilişkin olarak yapılan düzenlemenin maddesel şeklidir.
"...Hizmet içi eğitim etkinlikleri, okulun bağlı bulunduğu birim ile Bilim Danışma Grubu ve Üniversiteler arasındaki iş birliği sonucunda hizmet içi eğitimden sorumlu birimce gerçekleştirilir.
Hizmet içi eğitim etkinlikleri sonucundaki başarıları ve sicil notlarına göre öğretmenlerin durumları, okul yönetimince her iki yılda bir değerlendirilir. Bu değerlendirme sonuçlarına göre başarısızlığı görülen öğretmenler tekrar hizmet içi eğitimine alınır ve okul yönetimince rehberlik yapılarak yetiştirilmeleri sağlanır.
Bu çalışmalar sonucunda da hem hizmet içi eğitiminde başarısızlığı görülen hem de sicil notu 80'in altında olan öğretmenlerin ders teftişlerinin yapılması sağlanır. Teftiş sonucunda bu okullarda çalışmaları uygun görülmeyenlerin başka okul ve kurumlara ataması yapılır.
Bu okullara atanmış olan öğretmenlerin yer değiştirmek üzere atanma istekleri, 11/6/2000 tarihli ve 24076 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre değerlendirilir."

Bilim araştırma grubunun teşkili ise şu şekildedir: "Okulun eğitim-öğretim programlarının geliştirilmesi, öğretmenlerin hizmet içi eğitimde yetiştirilmesi, eğitim alt yapısının iyileştirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla Bakanlık ile iş birliği içinde çalışmak üzere üniversite öğretim üyelerinden Bilim Danışma Grubu oluşturulur. Bilim Danışma Grubu üç yılı doldurduğunda her yıl yaşça büyük üyeden başlamak üzere bir üyesi yenilenir. İş birliğinin esasları üniversitelerle yapılacak protokol ile belirlenir.
Araştırma, geliştirme ve uygulama çalışmalarının yapılması için Ankara Fen Lisesi pilot okul olarak seçilir."


MADDENİN ESKİ HALİ
"... Bu okullarda görev yapan öğretmenlerin her yıl bir hizmet içi eğitime katılmalarının sağlanması esastır. Çeşitli nedenlerle herhangi bir yılda hizmet içi eğitime alınamayanların ikinci yılda bu eğitime alınmaları sağlanır.
Öğretmenlerin yazılı ve sözlü sınavlarla seçimleri, yurt içi ve yurt dışında hizmet içi eğitimle yetiştirilmeleri ile ilgili esaslar 7 nci madde doğrultusunda yönerge ile belirlenir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber