HDP'nin Nevruz Kışkırtması

İstanbul Valiliği'nin izin vermemesine rağmen Bakırköy'de Nevruz etkinliği düzenlemek isteyen HDP'liler yine halkı kışkırttı. Bakırköy Pazar Yeri yakınında bir araya gelen HDP'liler, "kutlamaya izin verilmediği" uyarısına rağmen dağılmamakta direndi. Dağılmayan gruba müdahale eden polis, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Mart 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP'nin Nevruz Kışkırtması

Bakırköy'de düzenlenmek istenen Nevruz etkinliği nedeniyle polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Halk Pazarı'nda yapılacağı belirtilen Nevruz etkinliği sebebiyle polis ekipleri ve TOMA'lar alanın etrafında hazır vaziyette bekletildi. Ekrem Kurt, İsmail Erez Bulvarı ile İncirli ve D-100'den İsmail Erez Bulvarı'na katılımda polis ekipleri Halk Pazarı'na etkinlik nedeniyle gitmek isteyenlere izin vermedi. Önlemler çerçevesinde Bakırköy metro istasyonuna giriş ve çıkışlar kapatıldı, polis helikopteri de bölgede uçuş yaptı. Polis ekipleri ayrıca İncirli metrobüs durağının üst geçidinde kontroller yaptı.

HDP'LİLER SAHNEDE

Ancak İstanbul Bakırköy Halk Pazarı Alanı'ndaki etkinliğine izin verilmemesine üzerine HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Pervin Buldan ve eski HDP Milletvekili Levent Tüzel'in de aralarında bulunduğu partililer HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'nda bir araya geldi. Bakırköy'de yapmayı planladıkları Nevruz etkinliğinin engellendiğini ifade eden Yüksekdağ, "İstanbul programımız devam ediyor. Parti heyetimiz buradan Bakırköy Meydanı'na doğru gidecek. Halklarımızın Nevruz'u her yerde özgürlük ruhuna uygun bir şekilde halkların dayanışması ve birleşik mücadelesi ruhuna uygun bir şekilde nevruzu selamlamaya davet ediyoruz" diyerek insanları yasağı delmeye davet etti.

137 GÖSTERİCİ GÖZALTINA ALINDI

Ardından HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve İstanbul İl Eş Başkanı Besim Soylu'nun da aralarında bulunduğu grup, Bakırköy Pazar Yeri yakınında bir araya geldi. Polisle HDP yöneticileri arasındaki görüşmede, burada nevruz kutlaması yapılmasına izin verilmediği aktarıldı. Soylu ve Pervin Buldan buradan ayrılırken, dağılmayan gruba polis biber gazıyla müdahale etti. İstanbul'da 27 ilçede düzenlenen izinsiz gösterilerde, 8'i 18 yaşından küçük 137 kişi gözaltına alındı. Olaylarda 152 molotof kokteyli, 1 el yapımı patlayıcı madde ve 20 litrelik plastik kap içerisinde yanıcı madde ele geçirildi.

Toma'yı engelledi

Batman'da Nevruz kutlamasına geleceğini açıklayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı karşılamak üzerine Dörtyol Kavşağı'nda toplandı. Grup arasında bulunan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, elinde megafonla önüne geçtiği TOMA aracının hareket etmesini engellemeye çalıştı. Demirtaş da, bölge halkını Diyarbakır'da bugün yapılacak Nevruz etkinliğine davet etti.

Baydemir en önde!

Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunun Şirinkuyu Mahallesi mevkisinde bir araya gelen, aralarında HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in de bulunduğu grup, halaylar çekerek valiliğin yasaklamasına rağmen Nevruz kutlaması yapmaya çalıştı. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayarak yürüyüşe geçen gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Müdahalede 10 kişi gözaltına alındı.

Oktay Yıldırım

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber